15 февруари 2013

ИЗВЪНРЕДНА НОВИНА: Метеорит падна в Урал, Русия


Тази сутрин метеорит е паднал в Русия, някъде около Челябинск и Свредловск. По последна информация има ранени и са нанесени разрушения!
Тази нощ (петък срещу събота) се очаква голям метеорит да премине на рекордна близост от Земята. Не е ясно това което е паднало в Русия дали има нещо общо, примерно да е летящо по-напред парче от задаващия се метеорит.

Тази статия ще се обновява през следващите часове, ако се появи нова информация, така че проверявайте сайта.

ОБНОВЛЕНИЕ в 11:22


Ако се чудите защо датата на качване е 14.2.2013, то е защото явно Youtube работи по американско време и до преди няколко часа все още беше 14 февруари в САЩ (а в Аляска едва преди 20 минути настъпи новия ден).ОБНОВЛЕНИЕ в 11:30

Връзки към още информация на български, руски и английски:

Метеорит удари Урал в Русия - 4 -ма са ранени Видео и Снимки (www.inter-view.info)

В Челябинской области в небе взорвался метеорит (+ видео) (paranormal-news.ru)

Meteor Blast Rocks Russia (Universe Today)

ОБНОВЛЕНИЕ в 11:38

Почти 500 души са ранени при метеоритен дъжд над Урал

Около 500 души са пострадали при метеоритен дъжд над планината Урал в руската Челябинска област, съобщи заместник-началника на информационната служба на Министерството на извънредните ситуации на Русия Елена Смирних, цитирана от ИТАР-ТАСС.
Петима от ранените са хоспитализирани.

"За лекарска помощ са се обърнали 474 души, петима от тях са били хоспитализирани. Състояние на почти всички се оценява като леко до умерено по тежест", посочи тя и уточни, че повечето хора са били ранени от парчета счупено стъкло.

Тази сутрин над Уралския федерален окръг се разби метеорит, който е изгoрял частично в по-ниските слоеве на атмосферата. До момента не са открити отломки от небесните тела.

За всички жертви на бедствието ще има компенсации, съобщиха от управата на Челябинска област.

По последни данни на оперативния щаб, създаден по искане на управителя Михаил Юревич, метеоритът е паднал в езеро на един километър от град Чебаркул.

Според регионалното министерство на извънредните ситуации, метеоритният дъжд в Урал е причинен от отломки от астероид, който е преминавал тази сутрин близо до Земята.

News.bg

ОБНОВЛЕНИЕ в 15:55

Руските военни отричат разпространилия се слух, че техен самолет е обстрелвал метеорита и затова той се е разпаднал на парчета.

Източник

ЗОНАТА В КОЯТО СЕ Е РАЗИГРАЛО ДНЕШНОТО СЪБИТИЕ:Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-популярни (последни 7 дни)