03 февруари 2013

От архивите: Съществото от Ескаланте (Испания, 1914)

Една вечер в края на лятото на 1914 година Клаудио Рей (Claudio Rey) се прибирал пеша към дома си от Ластра към Ескаланте след като бил изпратил приятелката си до нейния дом.

Когато завил покрай местната църква, той видял висок човек в луминисциращи дрехи - подобно на металическа туника. Мислейки, че някой си прави шега с него, Клаудио тръгнал към "човека", но той започнал да се отдалечава поддържайки дистанция между двамата.

Виждайки, че няма да може да го доближи, Клаудио решил да продължи по пътя към дома си. Сега обаче непознатия започнал да го следва. Клаудио спрял, но и съществото веднага спряло.

Изнервяйки се, младият човек извадил нож и се обърнал "лице в лице" към странника. Тогава съществото отстъпило към един намиращ се на близо кладенец. Клаудио очаквал непознатия да падне във водата, но вместо това, той започнал да се рее над кладенеца. В този момент Клаудио изпитал истински страх.

Съществото тръгнало да заобикаля църквата. Въпреки страха си, Клаудио решил да заобиколи сградата от другата страна и да го пресрещне. Тръгнал и го видял пред вратата на църквата.

Едва сега младежът можал да прецени височината му. Съществото било високо почти колкото голямата църковна порта. Клаудио побягнал изплашен.

Скоро срещнал трима миньори, които му казали, че са видели светлина да се издига и пада по пътя по който Клаудио вървял.

Младежът прекарал една безсънна нощ. На следващия ден отишъл отново до църквата, но намерил само собствените си следи.

Източник: Inexplicata
Дата на оригиналната публикация: 8 януари 2013
Връзка

ПОДОБНИ СТАТИИ:Какво се крие под планините Суперстишън

Следи от морско чудовище в Тайланд?
Изключително страшна скрита камера от Бразилия

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-популярни (последни 7 дни)