28 март 2012

Някои от най-странните мистерии на Втората Световна Война

Битката за Лос Анджелис

Няколко месеца след японското нападение над Пърл Харбър, Америка е с изопнати нерви. Това се отнася особено много за хората от западното крайбрежие на САЩ. Всички наблюдавали морето и небето страхувайки се от друга японска атака. Действително през февруари 1942 японска подводница обстрелва петролно поле край Санта Барбара. Малко по-късно през месеца напрежението избухва в тотална истерия в Лос Анджелис.

Всичко започва с метеорологичен балон забелязан в небето. Хора изстрелват сигнални ракети за да осветят по-добре нощното небе. Те обаче още повече увеличават паниката, защото хората ги смятат за японско нападение. Скоро загърмяват и противовъздушните оръдия. Това продължава няколко нощи. В крайна сметка единствените жертви са трима починали от сърдечни удари и трима убити от приятелски огън. Не е намерен и един свален японски самолет, а по-късно самите японци отричат да са имали каквото и да било по това време във въздуха над Лос Анджелис.

Това е официалната версия. Още от тогава има твърдения, че истината е прикрита. По онова време терминът НЛО още не е навлязъл в употреба (това ще стане след 5 години - при срещата на Кенет Арнолд с няколко летящи чинии), но в ретроспекция "битката за Лос Анджелис" ще бъде обявена за едно от първите наблюдения на НЛО в съвременната история. Силен довод за това е добре известната снимка показваща нещо като светещ диск в центъра на прожекторите. А и е много странно как американските власти обичат да обясняват всичко с метеорологични балони - като при случая Розуел.

Друга теория твърди, че цялото това събитие е оркестрирано от самите американски власти, които искали по този начин да увеличат обществената подкрепа за включването си във войната. За разлика от днес, когато САЩ се намесва с готовност с военна сила навсякъде по земното кълбо, преди ХХ век, Америка дълги години е водила изолационистка политика за ненамеса. Дори е имало период през който САЩ са плащали на тунизийските пирати за да не нападат американските търговски кораби в Средизиемно море (я да пробва днес някой да нападне американски търговски кораб). В началото на ХХ тези миролюбиви настроения сред обществото са били все още доста силни и е имало мнения за ненамеса във ВСВ въпреки нападението на Япония.


Мистериозното изчезване на полет 19

Технически този инцидент се случва няколко месеца след края на войната, но в него участва американска летателна техника от ВСВ. Един ден лейтенат Чарз Тейлър повежда група от 5 изтребителя на тренировъчен полет от базата във Форд Уотърдейл, Флорида. По радиото той съобщава, че неговият компас не работи и няма представа къде се намира. Те летят в продължение на няколко часа докато им се свърши горивото. Предполага се, че самолетите са паднали в океана и всички са загинали. Военните хвърлят вината върху лейтенант Тейлър, който и друг път се е губил във въздуха.

Този инцидент обаче дава началото на историите, от които в последствие ще се появи мистерията наречена Бермудски триъгълник.

Странният живот на Рудолф Хес

Животът на Рудолф Хес е сякаш изваден от шпионска новела. Той е бил високопоставен член на нацистката партия. Na 10 май 1941 той вечеря в къщата си в Аугсбург, след това се качва на самолета си и отлита за Шотландия. Преследван е от британски изстребители, разбива се, но оцелява, след което е пленен от обикновен фермер. Желае да говори с дука на Хамилтън, както и с други високопоставени представители на властта. Твърди, че търси мирно решение между Германия и Англия, страхувайки се от кървавата баня, която ще последва при дълга война между Германия, Англия и Русия.

Не му вярват и прекарва войната в английски затвор. След това е съден при Нюрнбергският процес и получава доживотна присъда. Прекарва я в затвора Spandau в Берлин. Умира през 1987, като през последните 20 години от живота си, той е единственият затворник в този затвор. След смъртта му, той е разрушен.

Има няколко теории на конспирацията свързани с Хес. Руснаците вярват, че той е имал за задача да договори съюзяването на Германия и Великобритания срещу СССР. Дори е имало спор между Сталин и Чърчил по този въпрос. Освен това при пристигането си в Шотландия, Рудолф Хес е напълно психически здрав. На процеса в Нюрнберг той показва силни признаци на амнезия. Менталното му състояние драстично се влошава в берлинския затвор. Заради това някои смятат, че истинският Хес е оставен на спокойствие да си живее някъде, а вместо него в затвора гние двойник.


Призрачните самолети от Втората Световна Война

Не е трудно да се намерят истории за призрачните самолети от ВСВ. Трудно е да се намерят документирани източници за такива призрачни срещи. Именно затова те си остават в сферата на градските легенди. Основно са два типа.

Едните истории се случват след войната. Обикновенно започват така - млада двойка влюбени е на пикник в провинцията през 60-те, 70-те, или 80-те години на ХХ век. Внезапно те чуват странен шум и виждат на ниска височина да лети един или няколко стари самолета от времето на войната. Понякога самолетите се изпаряват във въздуха, друг път се разбиват на земята, но няма следи от катастрофа, а понякога дори пилотите им махат за поздрав с ръка.

Вторият тип истории се случват през войната. Общо взето звучат така - група самолети излита на опасна мисия. Всички успяват да се приберат в базата без един. Хората се взират в небето с надеждата, че техните другари ще се появят със самолета, но нищо не се случва. Надеждата угасва. Тогава, дълго време след като би трябвало горивото да се е свършило, се чува моторен шум. Липсващият самолет се появява в небето и успява да кацне на летището. Хората се втурват към него. Резервоарите са напълно празни и в повечето случаи няма и следа от екипажа. В някои версии на историята вътре има трупове. Понякога самолетите са толкова пострадали, че не би било възможно да летят въобще. Има дори една история при която няколко часа след нападението над Пърл Харбър до Калифорния долита димящ американски военнен самолет. Хората могат да видят пилота на борда, но когато самолета се разбива, пилотът го няма.


Странното съвпадение на играта Deadly Double

Трудно можем да имаме списък с мистерии без да има поне една свързана с нумерологията. Няколко седмици преди нападението над Пърл Харбър на страниците на Ню Йоркър се появяват две реклами за играта на зарове Deadly Double. На едната се виждат два зара с изписани числа 0, 5, 7, ХХ, 24, и 12. Освен това на няколко езика е изписано "Внимание" ("Achtung! Warning! Alerte!"). На втора е показан бомбардиран бункер в който хората играят на зарове. Логото на компанията производител прилича много на германски двуглав орел.

Числата 7 и 12 действително съвпадат с датата на нападение над Пърл Харбър (7 декември). Според мнозина конспирации тази реклама е била тайно послание до японските агенти в САЩ, кога точно ще се случи нападението. Дори ФБР провежда разследване и стига до компанията производител - фирма за игри от Чикаго. Изглежда все пак това е просто съвпадение.Повечето неща са превод от тук. Добавените от мен неща са с курсив. В списъка липсва една от най-характерните мистерии на ВСВ - така наречените Фу-изтребители. Светещите сфери появяващи се около самолетите на всички воюващи страни и вземани за тайно оръжие на противника.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-популярни (последни 7 дни)