Експериментално гледане на Таро

Наскоро с приятели, къде на шега, къде сериозно, направихме "онлайн гледане на карти Таро" в скайп и може да се каже, че останахме доволни от това упражнение. Поради тази причина реших да пробвам да разширя тези опити с картите и към останалите читатели на блога. В зависимост от интереса и резултатите, тази страница или ще остане към блога или ще бъде премахната. Не претендирам да съм някакъв гадател, затова ви моля и да не изпращате твърде сериозни въпроси - това е просто един забавен експеримент, ако искате дори го приемете като игра!

Ще използвам (поне засега) единствено системата "За и против", която съм описал тук:


Как става всичко:

1) Решавате какъв въпрос да зададете. На него трябва да може да се отговори с "за" и "против" и е желателно да е нещо което вие се чудите дали да направите или не. 

Добър пример:

- Да пусна ли тото тази седмица (ЗА) или да си спестя парите (ПРОТИВ)?

Лош пример:

- Какви числа ще се паднат от тотото?

На некоректно зададени въпроси, твърде лични неща или безсмислени питания, си запазвам правото да не отговарям :)

2) Избирате си две различни числа от 1 до 78, толкова са картите в тестето Таро. Първото число, ще е за отговор "За", а второто "Против". Как да си ги изберете? Вие си решавате - може да са първите дошли ви на ум числа, може да са взети от важни дати, може да са любимите ви числа, а може да пробвате това:

Разполагате се удобно със затворени очи и мислено си задавате въпроса. Какви са първите две числа, които ще изникнат в ума ви?

Еднакви числа (пр. 28 и 28) се дисквалифицират заедно с целия въпрос, същото се отнася и за числа извън диапазона (пр.0 и 12 ; 7 и 45.5 ; -1 и 79)

3) След като имате въпроса и числата, ми ги изпращате на имейла на блога - даден е на видно място в ляво. В краен случай може и на скайпа на "Мистерика". Въпроси изпратени по всякакъв друг начин - ФБ, на друг мой имейл или имейлите на другите автори от екипа на блога, се дисквалифицират.

4) Не гарантирам, че ще ви отговоря веднага на въпроса, но ще гледам и да не ви бавя твърде дълго. Ето как става самото "тълкуване". Разбърквам тестето карти и взимам двете карти от него съответстващи на двете ваши числа. Ако сте ми писали 20 и 22, двадесетата подред карта ще е "За", а двадесет и втората "Против".

Правя ви някакво тълкуване и ви го връщам на мейла. Пиша ви също и какви карти са се паднали (пр. ЗА/"двойка жезли права", ПРОТИВ/"седмица пентакли обърната"). Така ще можете и сами да си направите тълкуване, ако не сте доволни от моето - значението на картите ги има и в интернет.

5) Не взимам пари! Попадал съм на сайтове, които се вземат на сериозно и предлагат "онлайн гадаене", но аз не съм от тях. Няма да давам линкове към такива сайтове (макар че в независещите от мен реклами понякога се появяват) - не знам до колко наистина могат да "предсказват". Ако все пак сте много доволни от моето тълкуване, може да ми пратите картичка от вашия роден град на обикновената поща на блога (отново в ляво). Ако градчето/селцето ви е малко и не са му посветени картички, може да ми пратите нещо друго малко за спомен от него. Пак казвам - това обаче не е задължително, само ако искате!

Е, дано ви хареса тази идея!

Няма коментари:

Публикуване на коментар