01 август 2020

МИСТЕРИКОН (1 август 2020)

Може и да сте чули тази новина - в Одеса паметник на Ленин бе префасониран като паметник на български лозар. Това не е случайно, вероятно знаете, че в югозападната част на Украйна живеят много българи. 


Може би това е по-добрият вариант от простото бутане на монументите, които не ни харесват - преобразуването им в нещо друго. 


И докато сме на българска тематика - следва един забавен колаж (най-после бяха намерени едни герои от вицовете) и една забавна песен.

 


Карта на криптидите в Северна Америка (източник).


Завършвам с кино рубриката. Това ще е и последният филм в тази мини-поредица. В оригиналната статия, от която взех списъка с филми под номер едно на екшън филмите от 80-те години е поставен "Командо" (1985). Малко не съм съгласен с този избор, но като се замисля, може би авторът има известни основания именно него да го постави на първо място в класацията. Този филм е събрал всичко характерно за екшън филмите на това десетилетие - яко действие, зрелищни и в същото време абсурдни сцени. В главната роля е Арнолд Шварценегер, който пуска реплики от едно-две изречения, нещо с което ще остане известен в не един и два филма ("Аста лависта Бейби!")
ПОДОБНИ СТАТИИ:
МИСТЕРИКОН (5 юли 2020)


МИСТЕРИКОН (11 юли 2020)


МИСТЕРИКОН (18 юли 2020)

Няма коментари:

Публикуване на коментар