30 юли 2020

НЛО като влакове

"Обичайните" НЛО форми, доколкото въобще може да се говори за обичайно, включват дискове (летящи чинии), триъгълници, сфери, пури (кораб-майка). Има и по-редки видове, които приличат на познати неща:Сега към тази менажерия ще прибавя и "НЛО влаковете". Дали разумът, който стои зад този феномен не се опитва да имитира земната цивилизация? 

Едно от най-ранните наблюдения на "извънземен влак" датира от юли 1968. Заводски работник на име Франциско Замора пътува заедно с половината си рода в своя автомобил. В колата са още неговата съпруга Марта Фрияс (която явно не е приела фамилията на мъжа си), сестра му Тринидад Замора,  неговият баджанак и две деца. Те се придвижват от град Дифунта Кореа към Сан Хуан, Аржентина. По едно време им се налага да спрат, защото пътя пресича влак. Той е дълъг няколко десетки метра и има осветени прозорци, но вместо да се движи по земята, той сякаш се рее на известно разстояние над нея. Освен това е напълно безшумен. Озадаченото семейство слиза от автомобила и преглежда пътя пред тях - няма и следа от железопътни релси.

Почти всички от следващите случаи също са от Аржентина. Месецът отново е юли, но годината този път е 1972. Мястото на действието - пуст път недалеч от град Ароито, провинция Кордоба.  Атилио Брунели и Северино Порчието пътуват с автомобил около 2:30 през нощта. За миг са заслепени от ярка светлина, която смятат просто за светкавица. След малко виждат светлини на около 50 метра от тях. Мислейки, че това е просто влак, те продължават по пътя си. Скоро установяват обаче, че нещо не е наред. Пред тях е град Монтекристо, който не би трябвало да са достигнали толкова бързо, той е на 185 километра от Ароито. Горивото им също показва, че не са изминали по обичайния начин това разстояние. През следващите дни и двамата мъже ще имат спазми, изтръпвания и обриви.

Обмисляйки какво им се е случило и двамата ще са учудени от странната си незаинтересованост, още повече че единият от тях е доста любопитен човек. Онази нощ е безоблачна и няма как да има светкавици. Освен това в района макар наистина да има релси, те са на 10 метра от пътя, а не на 50. И въпреки това и двамата продължават все едно нищо от това не е необичайно. Един изследовател се свързва със железопътната компания и установява, че по онова време в района на Ароито не са се движели никакви влакове.

Следващият случай отново е от юли 1972 и отново е от Аржентина. Емилио Албаир е в дома си, когато вижда някакъв обект дълъг около 50 метра в близката гора, той има осветени прозорци. Много прилича на влак. Цялото семейство се събира и наблюдава странния влак, който в един момент се изстрелва вертикално в небето, където се превръща в огнена топка.

Още един случай от същия месец.  Бизнесменът Карлос Алтамирано пътува с колата си към Сантияго Дел Естеро. С него е и неговата секретарка. Двамата виждат как огнена топка се спуска от небето. Мислят, че е падащ метеор. След малко обаче вниманието им е привлечено от тъмен обект със светещи прозорци в близката гора. Дълъг е около 50 метра и прилича на влак, но няма как да е влак защото на километри няма никакви линии.

Предполагам, че всичките тези аржентински наблюдения са на един и същ обект, който се е местил наоколо.

Завършвам с един случай от Шотландия. Една декемврийска вечер през 1983 един мъж чака автобуса на спирка в Глазгоу, когато вижда на няколко метра над него да лети оформен като влак обект. Прозорците са ярко осветени.
По някаква необяснима причина паранормалното често се преплита с железопътния транспорт. Ето някои по-стари статии по темата:

Няма коментари:

Публикуване на коментар