28 юли 2020

"Ню Йорк Таймс" с важна статия за НЛО-феномена

Американският вестник "Ню Йорк Таймс" все повече ми се издига в очите. Освен, че редовно кара американският президент Доналд Тръмп да се изприщва и да изпада в неконтролируем бяс, тази медия отделя внимание и на "несериозни" теми като НЛО-феномена. Несериозни? Колко да са несериозни след като може би сме на прага на невероятен анонс. Казах ли ви, че всичко може да се случи през 2020? Ето, че за пореден път се убеждавам, че живеем в епохални времена.

За какво все пак става на въпрос? Миналата седмица "Ню Йорк Таймс" публикува статия посветена на свое задълбочено журналистическо разследване разглеждащо тайните правителствени проекти занимаващи се с НЛО случаите. И не, не става въпрос (само) за записване на това кой какво е видял в небето, така както правеше закритият преди няколко десетилетия проект "Синя книга", а за събиране и анализиране на останките от паднали НЛО. Как ви звучи? Невероятно, нали? При други години, това вероятно щеше да е водеща новина, сега обаче тя е чак на 17-та страница. Сега за жалост светът и Америка имат други грижи. Цялото земно кълбо е обхванато от опасна пандемия, а президентът-психопат е изпратил военни без опознавателни знаци в редица американски градове да отвличат несъгласните с неговата политика. Не сте чули за това? Нормално, българските медии едно, че са контролирани до голяма степен от властта, която си мечтае да приложи модела на Доналд Тръмп и тук и второ, в случващото се в САЩ няма нещо толкова сензационно, че да стане водеща новина. Друго си е да пускаме такива идиотски заглавия като долното, оскотелият народ на това кълве, чак го направиха на плакат, за да се подиграват на Нова за "извънредната новина":Именно за това ще прекъсна за малко НЛО-повествованието, за да ви кажа с две думи какво става в Портланд и някои други американски градове. Полицейски сили и/или армейски части без обозначителни знаци бяха изпратени за да "спрат разграбването и унищожаването на имуществото" макар вандалските актове да не бяха повече от обичайното за продължаващ дълго време протест и основно да се състояха в събаряне на статуи и чупене на прозорци на правителствени сгради (все едно някой да плаче, че са избомбили българският парламент). Нещо повече, протестите в Портланд бяха започнали да затихват, но след като Тръмп изпрати армията, недоволството на гражданите кипна и много повече хора излязоха на улицата. Кой не би кипнал при вида на "робокопи" обстрелващи произволно минаващи коли със сълзотворен газ, отвличащи от улицата случайни граждани в бели бусове и биещи протестиращи мирно жени? Бас държа обаче, че Боко, а и Радев, ако неговите хора бяха на власт, много биха искали да имат на разположение такива специални сили за потушаване на протести. Именно затова не съм изненадан, че НЛО-статията е чак на 17-та страница. А материалът не се базира (само) на "имам един приятел, който има приятел, който чул нещо". Изнесената информация е на базата на интервюта с хора работили по различните специални проекти. И те дори са назовани с имената си.

Първо, оказва се, че макар военните да твърдяха, че отдавна са закрили всякакви програми изследващи неизвестните въздушни феномени, това съвсем не е така. Армията винаги е имала такива активни проекти, просто имената им са се сменяли. До тук нищо чак толкова вълнуващо за НЛО-ентусиастите, ние и без да ни го казват, сме сигурни, че властите нонстоп се интересуват от темата НЛО. Все пак едно такова официално признание води със себе си и някои важни последици. След като има такива програми и те са спонсорирани от американските данъкоплатци, то те трябва периодично да оповестяват резултатите от своята дейност, така е по различните нормативни разпоредби. Редно е и в случая да го направят. Има в момента известна неяснота на какъв период следва да докладват - на 6 месеца или по-рано, но със сигурност трябва да го сторят. Освен това в полето на правото е и от кога почва да тече този 6-месечен срок - от момента на оповестяването в "Ню Йорк Таймс" или от по-рано.

Но "това не е всичко приятели", както се казва в телевизионните реклами. Ерик У. Дейвис е астрофизик, който е работил като подизпълнител към Пентагона. Той е цитиран в материала на "Ню Йорк Таймс". Дейвис твърди (в последствие до известна степен се отметна от думите си), че през ръцете му са минавали материали иззети при случаи на паднали НЛО, които сякаш "не са от този свят". Лол, лол, лол, уейт а минит, американското правителство има сплави, които са с извънземен произход?!!!! Би било неоспоримо доказателство, че "не сме сами", независимо дали "извънземните" идват от друга галактика, друго измерение или от Магония. Затова, за да не разпалвам прекалени надежди и после да има разочаровани, нека все пак да дам думата и на скептика. Това, че американците не могат да разберат какъв е материала, който са иззели при падането на неидентифициран обект, не значи на 100 процента, че той е направен на някоя далечна планета. Сигурно е, че конкурентите на САЩ (да не кажа направо - враговете на САЩ) изпращат шпионски самолети, дрони, сателити, експериментални апарати и какво ли още не, за да следят какво става в Америка, така както самите американци изпращат своя шпионска техника да облита Русия, Иран, Китай, Сирия, половината Африка и къде ли още не. Това, че американските военни и учени не могат да разберат точния състав и начин на производство на даден материал, не значи непременно, че той е дело на някакви извънземни с големи очи. И Китай и Русия имат доста познания и опит в материалознанието и няма да се изненадам, ако в някои области са по-напред от САЩ. Ех, това ме вдъхнови и сега малко съжалявам, че като студент, не наблягах повече на тези дисциплини в университета. Ако обаче някои от вас, моите читатели, в момента сте студенти, не ходете на лекции и упражнения про форма, не се знае в кой момента в ръцете ви може да попадне странна сплав или нещо друго, което да се налага да идентифицирате дали е извънземна, феична, демонична или някаква друга необикновена технология.

  
Но дори и изпратеният от Русия или Китай дрон да не е направен от напредничави материали, не е гаранция, че при падането на апарата структурата му няма до толкова да се измени, че да прилича на извънземна технология. Голямото триене, сблъсъка със земята, температурата, както и други фактори може да повлияят и грингосите да си мислят, че държат в ръцете си парче от кораб на "извънземните братя".

С това не искам да звуча като някакъв върл отрицател, просто искам да сме сигурни, че сме разгледали всички други възможности, преди да се провикнем "ОМГ, имаме извънземна технология в ръцете си!".

Завършвам отново с едно голямо браво за "Ню Йорк Таймс", който се е осмелил да дълбае в тази тема в едни трудни времена като настоящите. Това е вестникът, който преди известно време публикува няколко клипа на НЛО заснети от военни изтребители. Пентагонът в последствие бе принуден да признае, че кадрите са автентични. До какви ли още тайни ще се доберат репортерите на това издание?1 коментар:

 1. Радослав29 юли, 2020 11:04

  Изключително, извънредно скептичен съм, да не кажа дори, че не вярвам на една дума дори от някакви Уж разкрития по темата.

  Това, което прилича на контролирано пропускана информация си е чисто и просто Лъжи и Дезинформация!

  Дори да приемем, че хората които правят разкрития са работили на дадени места, имат най-искрени и чисти помисли и казват самата истина, вълнувайки се как разкриват на света някакви невероятни тайни - ами то това може чисто и просто да са бутафорни лаборатории, бази и експерименти, един контролиран театър създаден от властите с цел да създаде дадени нагласи в обществото, да поддържат страх от неизвестното и да се величаят, как виждаш ли - "Няма начин, Правителството да не знае какво става! Те дори са в съюз с извънземните/демоните/астралните същества и дават хора срещу технологии!"

  Изказаното по-горе няма как да не кажа, че важи и с Пълна Сила при така нареченото Търсене на Извънземен Разум.

  Кажете ми като получим сигнал или съобщение или телеграма по пощата, Уж от някоя далечна звезда, какво значи това?!?

  Че не сме сами във Вселената?

  Ние Нямаме Елементарна Представа какво представлява Цялото това Нещо, самата Реалност - нещото, което във философията се описва с думата Битие.

  Откъде ще знаем, че казват истината? Откъде ще знаем, че ако примерно Самата Реалност не е една Симулация на същества от друго измерение или от Бъдещето или от Миналото, не ни пращат в заблуда?

  Какво ще се случи като започнем да си изпращаме математически уравнения и картинки с "извънземните", като на практика ние нямаме представа какво представлява цялото нещо и нямаме начин да проверим, а разчитаме на това, което те ни подадат?

  Индианците навремето продават доброволно половината Америка за две огледала, кутийка с мъниста и няколко одеала... Нарочно Заразени от европейските завоеватели ( "пресвети, чисти като сълза, Християнски покръстители" ) с Едра Шарка, която изтребва огромна част от коренното население на континента...

  Ние сме на толкова Мега Примитивно Ниво и дълбаем в толкова погрешна посока, че е откровенно опасно за самата Цивилизация.

  Пътят към Отговора започва Вътре от нас, навън към Звездите, а не обратно!

  ОтговорИзтриване