14 юли 2020

Мистериозното изчезване на Терънс Удс


Това е един случай разиграл се неотдавна, през октомври 2018 година. По онова време Терънс Шемел Удс Джуниър (Terrence Shemel Woods Jr.) от Кепитъл Хейтс, Мериленд, САЩ е на 26 години и за възрастта си е доста успешен филмов режисьор. Той е получил своето образование в Англия и е работил по множество телевизионни програми и документални филми, включително и такива заснети в отдалечени места като дивата природа на Аляска. 

През 2018 Удс има договор с базираната в Лондон продуцентска компания Raw TV, която се е специализирала във филмите за дивата природа и дори има едно известно шоу въртяно по Дискъвъри Ченъл - Gold Rush.  

Терънс заедно със снимачния си екип от 12 човека трябва да прекара няколко седмици из пущинаците на американските щати Монтана и Айдахо, където трябва да заснеме материал за шоуто Whitewater. Епизодът е посветен на изоставена златна мина известна като Penman Mine. Младият режисьор е в много добро настроение и нищо не подсказва, че е решил да направи нещо необичайно.


Екипът прекарва целият 5-ти октомври в снимане на мината и около нея. Теренът е насечен, но хората имат опит в правенето на снимки на такива места. Удс е доста по-тих от обикновено. Другите отдават това на умората. 

Вече е края на деня и екипът събира оборудването. Удс говори с един от миньорите. Миньори? В текста ясно е казано, че мината е изоставена. Може би екипът е довел със себе си и няколко бивши работници копали за злато там, за да им разкажат и покажат повече за мястото.

Терънс казва на миньора, че отива да се облекчи от близкия клиф. Действително хората го виждат да пикае от ръба на скалата. След малко отново някой поглежда натам, но режисьорът не се вижда никъде, единствено радиостанцията му се търкаля на земята. Първата мисъл е, че Удс е паднал в падината и всички се втурват на там за да го измъкнат. 

Действително Удс е долу, но не изглежда да е паднал, по-скоро е слязъл сам. Той тича като луд към другия край. Един човек от екипа се пробва да го настигне, но не успява. Екипът намира най-близката къща със стационарен  телефон и уведомява властите за изчезването на Терънс Удс.

Удс е изоставил радиостанцията и раницата си, но изглежда в него все още е мобилният му телефон, който обаче е на практика безполезен - сред тези гори няма обхват. Вече е тъмно и затова основното издирване на човека започва на следващата сутрин. Включени са обучени кучета, хеликоптери и инфрачервени камери, но от Удс няма и следа. През нощта дори малко необичайно пада пресен сняг, но никъде не се забелязват каквито и да било следи. След седмица издирването е прекратено.

Междувременно се откриват някои интересни неща. Телевизионният екип е планирал да остане в Айдахо до средата на ноември, но известно време преди да изчезне Удс е пратил съобщение на баща си, че смята да се прибере на 10-ти октомври т.е. сякаш е имал намерение да зареже или поне временно да спре със снимките.

Приятели и роднини на Терънс разказват, че преди да замине за тези снимки, младият мъж е показвал признаци на безпокойство относно пътуването. Дори е казвал, че няма желание да заминава. Това е необичайно, защото Удс винаги е много ентусиазиран за подобни снимки и експедиции.

В самия ден на своето изчезване Удс праща на баща си видео от реката, която тече през каньона. Не дава никакво допълнително обяснение.

Какво е предизвикало това странно поведение на Терънс Удс? Семейството му твърди, че никога не е взимал наркотици и никога не е имал психически проблеми. И къде изчезва без следа?

Според семейството на Удс той може да е бил изплашен от някого в екипа и до толкова да се е почувствал застрашен за живота си, че да предпочете да избяга в дивото, отколкото да остане с другите. Дори има теория, че този член или членове от групата са догонили Удс и са го убили. Властите отхвърлят тази теория. Режисьорът действително е имал известни противоречия с мениджъра на продукцията, но те не са били кой знае какво. 

Източник

Не за първи път някой изчезва след като внезапно побягва към пустош, гора или друго подобно място, описал съм няколко подобни случаи в блога. Дори най-известният български случай е такъв - Ларс Митанг последно е видян да бяга от летището във Варна.

Странно защо, но досега не се бях сещал за един разказ, който прочетох преди много години. Това е "Другият бряг" на Лино Алдани. Той е публикуван като допълнително четиво в "Затъмнение 2000" от поредицата "Библиотека Галактика". Може да бъде намерен тук:


В разказът е описано примитивно общество на някаква отдалечена планета. Те ловуват, събират храна, обичат се едни други и т.н. Често пъти обаче внезапно някой зарязва всичко и побягва на някъде. Повече никога не бива видян.

Оказва се, че тази планета е нещо като ферма. Една по-развита човешка цивилизация отглежда диваците там като донори за органи. Когато някой богаташ се разболее и няма никакво друго лечение, той си плаща и си избира някой дивак. Диваците имат чипове в мозъците си, които ги карат да откликват на повика и да тичат към лабораторията, където ще послужат като донори.

Дали и на Земята не се случва нещо такова? Някаква (паранормална) сила привиква от време на време някои земни жители. За какво ги ползва остава неизвестно.


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Изчезването на Емануела Орланди


Reddit: днешните паранормални изчезвания - твърде подобни на финския фолклор?


Reddit: по следата на мистерията

Няма коментари:

Публикуване на коментар