13 юли 2020

Разкриха мистериозното същество убиващо хора в Бразилия


От време на време, в отдалечени краища на света се появяват истории за мистериозни същества убиващи домашните животни, а понякога и хора. От няколко месеца едно такова създание тероризираше отдалечен район в Бразилия на границата с Боливия и Парагвай. На сметката на този убиец има и няколко хора. При някои жертви липсва кръв, все едно е източена. Именно заради това най-популярната теория бе, че хората са убити от митичната чупакабра. Други намесваха вампири и извънзерни. По-скептичните смятаха, че атаките са дело на ягуар. И едните и другите не познаха.

След като миналата година неизвестното чудовище убива двама приятели на фермера Едуардо Фалкао, той решава да потърси международна помощ и се свързва с двама експерти по дивата природа от Австралия (единият е и професионален фотограф, а другият бивш военен).  На тях им отнема известно време докато организират своята експедиция до Бразилия и още толкова докато проследят опасното същество, но в крайна сметка попадат на дирите му. Те самите са изненадани от това което откриват.  Убиецът се оказва...мравояд!

Предполага се някои от първите жертви на животното, вероятно са си мислили, че той е безобидно създание и са го закачали и дори удряли. Мравоядът обаче има силни предни лапи и остри нокти. Явно се е почувствал застрашен и е убил човека гаврещ се с него. Вероятно е придобил нещо като нов рефлекс - да смята хората за опасни и да ги нападне когато ги срещне.

Поуката от тази история е - не закачайте дивите животни, оставете ги на мира. Дори и хищници като вълци, мечки и т.н. в повечето случаи избягват срещи с хората. Защо държим да им се бъркаме в живота, толкова ли ни е скучно?
ПОДОБНИ СТАТИИ:
El Coco – португалският Торбалан


Зловещи писъци в нощта (ВИДЕО)


Паника в Мексико заради странно същество

Няма коментари:

Публикуване на коментар