29 юли 2020

Аномалната зона Маунт Мизъри (Зона 5)

Маунт Мизъри (връх Мизерия) се намира на остров Лонг Айлънд, Ню Йорк, САЩ. Определението "връх" е малко пресилено, на други места просто биха го наричали хълм, но като се има в предвид, че това е най-високата точка на острова и останалата част е плоска равнина, то е разбираемо защо го определят за такъв.

През Мизъри минават няколко пътни артерии, по които ежедневно се придвижват хора тръгнали и връщащи се от работа. Малко обаче знаят колко невероятна е историята на това място.

Още някогашните индианци от племето Матнекок са смятали мястото за прокълнато и обсебено от духове. В края на 17-ти век тук пристигат първите европейски заселници. Те с разочарование установяват, че почвата на хълма е неблагоприятна за отглеждане на културни растения, нищо не вирее. Вместо това европейските колонизатори стават свидетели на странни светлини в небето, а често се случва да изчезнат различни домашни животни. Когато все пак някои от тях са намирани, те са напълно обезобразени. Хората смятали, че това е дело на някакъв див звяр, което е напълно възможно, но имайки в предвид останалите неща описани в статията, може би "звярът" въобще не е бил с естествен произход.

По време на войната за независимостта, на хълма се води една битка, след която започва да се говори, че в местността бродят духовете на загиналите войници.


През годините малко хора са се опитвали да се заселят на Маунт Мизъри. Предвид кръстопътното му положение там е имало изградена страноприемница, по едно време дори е имало училище. През 18 век на хълма е изградена лудница. Малкото жители на хълма са чували викове и писъци да идват от зданието. Именно тогава мястото получава настоящото си име - връх Мизерия. 

Санаториумът просъществува едва 10 години преди да бъде унищожен при пожар, при който загиват много от пациентите. Техните духове се присъединяват към останалите призраци бродещи наоколо.

И докато при ранните заселници основно изчезват домашни животни, постепенно на хълма започват да изчезват и хора. Появява се градска легенда, че в затънтена барака някъде в гората живее стар луд човек, който има кошница пълна с човешки глави.

По време на Втората световна война американското правителство решава да изгради тук болница за войници ранени на европейския фронт. Тук са докарвани основно тежко ранени бойци. Някои от тях не успяват да прескочат трапа и вероятно духовете им се присъединяват към останалите духове.

През 1945 болницата е затворена. Само две години по-късно малкото местни жители обаче започват да забелязват признаци, че сградата отново е обитаема. Появява се слух, че армията тайно използва мястото като лаборатория за осъществяване на експерименти по контрол на съзнанието.

Един НЛО изследовател успява да издири един бивш военен, който му разказва странна история. Докато служел във Форт Браг, Северна Каролина веднъж той внезапно се разболял макар до онзи момент да бил напълно здрав. Имал халюцинации. Войникът бил преместен в "болницата" на връх Мизъри. Не може да си спомни много от престоя си там, почти през цялото време бил в състояние подобно на сън. Престоят му продължил 5 месеца като през цялото време го тъпчели с лекарства. Най-накрая внезапно, за само 24 часа той напълно се възстановил. Помни, че никога не е виждал повече от 5 човека наоколо. Лекарите и сестрите, макар да били военни медици, нямали никакви обозначителни знаци. Когато го извеждали от болницата, човекът видял един надпис, на който пишело "Зона 5". Когато се прибрал във Форт Браг, започнал да търси информация за това странно място. Един негов приятел от разузнаването му казал, че "Зона 5" е свързана с психологическата война и по-добре да спре да разпитва за нея. Няколко години след като се уволнил от армията, човекът решил да отиде отново до Лонг Айлънд. Сградата изглеждала изоставена, но местните хора му казали, че понякога чуват звуци от сградите и виждат вътре да свети. През 70-те години на ХХ век зданието е сринато.

Странностите обаче не спират. Често в онези години се наблюдават НЛО или едно крилато същество със светещи червени очи, което мнозина оприличават на Мотман. То най-често е виждано в местно гробище.

Малкото жители на хълма са били посещавани от мъже в черно, виждали са и черни хеликоптери без обозначителни знаци. Поне една жена смята, че е била отвличана от извънземни от жилището си на хълма.

Веднъж през 80-те години военните блокират за известно време всички пътища водещи към Маунт Мизъри. Освен това изграждат няколко бункера в района.ПОДОБНИ СТАТИИ:
Когато животните атакуват гноми - ч. 4

1 коментар:

 1. Радослав29 юли, 2020 19:39

  Места като това има по целия свят. Самата реалност там се променя при различни условия - Нещо влиза в нашата реалност и като чужденец, който иска да се слее с тълпата на новото място където е се преобразява, манифестира с неща които вижда наоколо - диви животни, хора... комбинация от двете.

  Нещото като някаква програма, предизвиква едни и същи събития - "прокълнато" място, където стават убийства, изчезват хора, има паранормална активност и прочие откровени ужасии...

  Длъжни сме да отбележим, че има напълно Противоположни места - Свети Места, където стават Чудеса, при това напълно реални и потвърдени - неизлечимо болни оздравяват внезапно, бездетни с години жени забременяват след една нощ прекарана в молитви на такова място, хора се възстановяват след житейски несгоди и живота им тръгва по нов, по-добър път.

  Природата на тези места, това което стои зад тяхното проявление, механиката на взаимодействие с хората, са пълно мистерия, но фактите са категорични - Нещо определено се случва и е така не от вчера и не за два дни, а просто е присъщо за даденото място от зората на Човечеството.

  Без открито, целенасочено, Публично изследване в областта на Парапсихологията, Квантовата механика, История на Древни Учения и Философия и Реално извлечена информация, Истинска Информация от Военно Разнунавателелния комплекс на големите държави, няма как да направим дори Първата крачка по Дългия Път за разрешаването на тези мистерии.

  ОтговорИзтриване