05 юли 2020

МИСТЕРИКОН (5 юли 2020)

Имате ли хора, било те експерти или просто ваши познати, на които много вярвате и приемате почти всичко казано от тях за чиста монета (освен мен, разбира се, то се подразбира, че ми имате пълно доверие :])? Аз самият считам някои хора за доста големи авторитети в някои области, други (основно журналисти) са достоверни източници на информация, трети пък са мои познати, чието мнение много ценя. Но на никой не бих оказал пълно доверие, защото всеки може да сбърка. 

Вероятно не знаете кой е Лий де Форест. Той е американски инженер, учен и изобретател роден през 1873. Макар радиото да е изобретено от Гулиелмо Маркони, де Форест често е наричан неофициално "бащата на радиото" заради големия му принос в развитието на тази технология. 

И въпреки невероятният му интелектуален капацитет, ето че и де Форест прави една груба грешка като заявява през 1957, че никога няма да изпратим човек в космоса и това е невъзможна мечта. Той е опроверган само 4 години по-късно, когато Юри Гагарин полита извън пределите на нашата Земя.


Та, не мислете, че всичко казано от великите хора е вярно. Всеки може да сбърка. В същото време не изпадайте и в обратната крайност - да отричате и осмивате всичко. Всъщност по този въпрос вероятно ще има отделна статия в Мистерика съвсем скоро - защо дори лошите идеи си струва да се пробват.

Следва много филмова информация.

Започвам с една забавна статия:


Един вълнуваш анонс:


Може би "Фондацията" не ви говори нищо, вероятно обаче знаете кой е Азимов благодарение на излезлия през 2004 филм "Аз, Роботът", в който играе Уил Смит и който е направен по едноименното произведение на този писател.

Е, мога да ви кажа, че "Фондацията" е най-доброто писано от Айзък Азимов и по епохалност  може да се нареди до света на "Междузвезни войни". Действието се развива в продължение на няколко поколения, обхваща множество планети и отново имаме огромна империя (която обаче не е точно зла като в Star Wars). Не е случайно, че именно Apple продуцират тази многомилионна продукция.


 

 Продължавам с мини-поредицата посветена на най-добрите екшън филми от 80-те. Може ли да пропуснем "Терминатор" (1984)!? Отново в главната роля - Арнолд Шварценегер.

 

Завършвам бюлетина с тази котка. Дали вижда духове?
ПОДОБНИ СТАТИИ:
МИСТЕРИКОН (6 юни 2020)


МИСТЕРИКОН (13 юни 2020)


МИСТЕРИКОН (20 юни 2020)

Няма коментари:

Публикуване на коментар