07 юни 2020

Reddit: по следата на мистериятаПродължавам да навлизам по-дълбоко в дебрите на темата засегната в последните две статии от тази Reddit-поредица. Намерих града край който се намира гората и военната база от миналия материал. Това е Хънтсвил, а базата носи името Редстоун Арсенал. Друг коментиращ е написал, че също е от този град и макар да не е чувал историята за голия мъж в гората, казва, че почти всички странни неща, за които знае, са свързани по един или друг начин с базата.

Аз реших да потърся в блога дали съм публикувал и преди истории от Хънтсвил. Да, намерих една от 2016-та година, макар тя да няма общо с Редстоун Арсенал.


Отделно се оказа, че има поверия за носенето на дрехи на обратно чак във Филипините и сред северноамериканските индианци.

Потребителят от Филипините разказва, че попадаш на странното място, когато ядосаш някакви същества известни като "engkanto" - примерно като без да искаш стъпиш на къщите им и ги разрушиш. Тогава тези създания за наказание те пренасят в тяхната реалност, която изглежда като нашата, с изключение на това че си сам и колкото и да вървиш не можеш да излезеш от нея. Отново номерът с обръщането на дрехите помага.

Друг потребител се опитва да обясни защо това с дрехите може би действа. Той/тя разказва как едно време баба му му е разказвала, че ако искаш да хванеш вещица трябва да носиш дрехите си на обратно. Вещицата като те види, ще си помисли, че си много тъп, че да не можеш да си облечеш дрехите като хората и без притеснение ще се приближи към теб.

Дали и тези всички същества, които управляват онова измерение не си мислят нещо подобно? Може би затова и пускат да си ходят хората с дрехи на обратно и гледащи през краката си - не ги искаме тези идиоти тук! Да си ходят!ПОДОБНИ СТАТИИ:
Амулети и талисмани


Още странности в гората - ч. 5

2 коментара:

 1. Анонимен07 юни, 2020 10:59

  Като дете баба ме караше да си обувам един чорап наобратно или потника, за да не хващам уроки... Може би има такива поверия и в нашия фолклор.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Да, много странно, че из целия свят има подобни вярвания

   Изтриване