04 юни 2020

Reddit: маниак в гората или човек пропаднал в друго измерение?


В статията от преди два дни разказах за едно финско поверие. За мястото, което е някакси различно от обичайния свят и където отиват "изчезналите". Един от начините да се измъкнеш от там е да погледнеш наоколо през краката си.

Оригиналната статия предизвика истинска лавина от коментари, които се разклониха в различни истории и дискусии. Една жена си припомни нещо от детството си. 

Това се случва в началото на 80-те години в неуточнен град в Алабама,  САЩ, в един горещ августовски ден. Жената, по-онова време малко момиче на 7-8 години, живее в предградие, което е близо до гориста местност и хълм. Редовно децата от квартала ходят там.

Момичето, заедно с две други деца карат колелата си близо до гората. Внезапно, сякаш от никъде, наблизо изниква абсолютно гол бял мъж.

Тук почти бях решил да спра да чета този коментар и да премина на следващия, защото бях абсолютно сигурен, че става въпрос за някой перверзник, който обича да се показва гол пред други хора. Все пак продължих още малко да чета и май е възможно да има нещо паранормално в цялата работа и дори да има връзка с описания в предишната статия финландски епос.

Жената уточнява, че мъжът е бил не просто бял, а плътно бял като корема на риба. Той гледал трите деца без да каже нито дума. Никога преди не са виждали възрастен да се разхожда в тази гора каму ли чисто гол. Децата били шокирани.

Мъжът бавно се обърнал все едно щял да се отдалечи, но вместо това се навел и погледал децата из между краката си (демек нагъзил се).

Момичетата се разпищели и подкарали бясно колелата си към домовете си. Бащата на това момиче, което сега като жена разказва историята, грабнал оръжието си и заедно с един съсед тръгнали да търсят извратеняка. Нямало и следа от него.

Следобед всички съседи се събрали, за да решат какво да правят. Една жена предположила, че децата са си измислили цялата история. Бащата на момичето казал:

"Лейди, аз познавам добре моята дъщеря. Когато имаше счупени кости, тя не плака. А сега я видях да се тресе и реве истерично. Не лъже."

Възрастните решили през следващите дни да организират патрули около гората. Тези хайки не попаднали нито един път на голия човек.

Около 10 дни по-късно един съсед си развеждал кучето близо до гористата местност. Животното започнало бясно да лае и да дърпа стопанина си към дърветата. До едно дърво стоял същият мъж, отново гол. След миг той просто изчезнал. След това събитие родителите категорично забранили на децата си да играят в гората.

Една интересна подробност. От другата страна гората стига до оградата на военен полигон където изпробват ракети за НАСА и бомби (често къщите в района се люлеят като при земетресение). Жената помни, че дори военната полиция е дошла да търси голият мъж.

След една година в квартала се заселил нов съсед, който не знаел за извратеняка. Веднъж той се разхождал и видял "гол мъж гледащ го измежду краката си". Мислил си, че никой няма да му повярва като разкаже, но все пак казал. Всички били изненадани, че странникът отново се е появил.

Източник

Дали си имаме работа просто с ексхибиционист? Едва ли би рискувал да се показва гол близо до военен обект. Така риска е двойно по-голям. И защо отново се е появил на същото място след година? Не е типично поведение. 

А защо странните неща се случват още по-често в гори, които са близо до военни обекти (пример е гората Ренделшам в Англия)?

Под тази история има 131 (!) коментара и нямах силите да ги изчета всичките. Според някои този човек всъщност е в онова проклето паралелно място, където отиват изчезналите хора. Ние го виждаме гол, а той може да не е. Не се знае и как той е виждал другите хора, ако въобще ги е виждал. Гледал е към децата, погледът му е бил насочен към тях, но дали наистина ги е виждал?

Аз пък си мисля, че може да не е един от "изчезналите", а да е едно от онези същества, които карат хората да "изчезват". Във финските легенди, се разказва, че хората не пропадат просто така в паралелния свят, има някакви съзнателни създания, които са отговорни за изчезванията.

Във всеки случай видите ли гол човек в гората, независимо дали е "нормален" или паранормален извратеняк, БЯГАЙТЕ!!!  

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Още странности в гората - ч. 2


Още странности в гората - ч. 3


Още странности в гората - ч. 4

Няма коментари:

Публикуване на коментар