10 юни 2020

Randonautica - бъдете изследователи


Randonautica е интересно мобилно приложение. То малко прилича на игрите от типа Pokemon Go, кара ви да отивате на определени места в реалния свят. Създателите му обаче твърдят, че то не е игра. Какво е тогава? Според някои е просто случаен генератор на координати - ще ви избере произволна точка близо до вас и останалото ще свърши вашето въображение.

След като си инсталирате приложението, натискате бутона "RANDONAUT", минавате през още няколко менюта и програмата ви показва точка на картата, където би трябвало да има нещо интересно.

Самите менюта са доста фантастично звучащи. 

"Изберете тип квантова точка, която ще търсите" - аномалия, атрактор, празнина (void) и т.н. Едва ли има значение какво наистина избирате, но се създава усещането, че изборът ви влияе на крайния резултат. Преди да натиснете последния бутон, трябва да си помислите за нещо и така ще повлияете най-силно на това накъде ще ви насочи приложението. Звучи доста sci-fi нали?

В Reddit, а и на други места в Интернет хората показват какви странни находки са намерили. Някои са наистина доста необичайни, че да си помислиш, че всичко е случайност. Други просто си въобразяват, че има нещо странно на мястото посочено им от Randonautica.

Ето един пример. Човекът твърди, че това е първият път, в който ползва приложението. Помислил си за любов и генераторът го пратил на едно място, където намерил камък във формата на сърце, боядисан в червено/розово. Ето друг, който също твърди, че му е първо приключение. Пожелал си "нещо зловещо" и програмата го отвела до обрасла с растителност стара сграда и врата, която изглеждала не на мястото си. Тя била леко открехната, но нещо пречело да се отвори напълно. В този раздел в Редит можете да видите какво са намирали различни хора:


Аз също си инсталирах програмата и я пробвах на няколко пъти. Засега поне не ме е насочила към нищо интересно. Предполагам, че повечето от хората също не намират нищо забележително независимо за какво си мислят - русалки, портал към друго измерение или дори "безплатна бира" (като мен).

В Интернет публикуват снимки само тези, които наистина попадат на нещо интересно, така се създава усещането, че едва ли не всеки, който ползва Randonautica попада в голямо приключение.

Въпреки това все пак одобрявам програми от този тип, дори и наистина да са на напълно случаен принцип.  Приложението ни кара по-често да излизаме на вън, да се движим, да спортуваме, а не само да стоим по цял ден на дивана и да се ровим в Интернет. А кой знае, може пък това, за което си мислим наистина на квантово ниво да насочва генератора към точки, където има нещо. Ок, почвам да си мисля за "самодиви и две бурета с хубаво вино", пускам Randonautica и да видим какво ще стане...


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Магическият компютърен ключ

1 коментар:

 1. Радослав23 юни, 2020 08:06

  Вчера тийнейджъри от Сиатъл използващи приложението Randonautica са попаднали на човешки останки натъпкани в куфар:
  https://www.youtube.com/watch?v=TUp3DP9PCBw

  Какъв е шанса приложение генериращо координати на случаен принцип да ги отведе точно там, буквално върху куфара?

  Иначе по повод използването му - логично е да се предположи, че има взаимовръзка между фокуса и силата на мисълта за даден образ/идея, които да се манифестират чрез синхроничност и тяхното проявление.

  Закон във Вселената за Запазване на Енергията - Енергията нито се губи, нито се създава, а просто се преобразува от една форма в друга.

  С мимолетни, случайни мисли няма как да се очаква, че ще се реализира нещо наяве, защото не стига енергия, за реализацията му.

  Трябва Фокус на Мисълта и истинска Вяра, че това ще се случи и манифестацията му става под една или друга форма, Винаги съобразена с Цялостната Картина, а не просто с желандията на индивидуалния човек.

  Когато няма силно изразена такава от страна на търсещия или нищо не се случва или Матрицата използва така и така начинанието му, за да свърши нещо Друго, което според логиката и трябва да се свърши, защото Други хора мислят натрапчиво за него, както в случая с тинейджърите и евентуалното разплитане на една трагична мистерия каквото е убийството - навярно изключително фокусирана мисъл от страна на близките на жертвата, което е довело и този резултат.

  Предвид разнообразието на Реалността и нейната Необятност, не можем така лесно да намираме взаимовръзките, които я задвижват, тъй като променливите в уравнението са безбройно много, но определено всичко сочи към това, че има Механика / Код / Закони, които задвижват самата Тъкан на Реалността, не говоря просто за Физичните Закони, а за нещо Много, Много По-голямо!

  ОтговорИзтриване