12 юни 2020

Извънземни катастрофи преди Розуел - ч. I

Колкото и да ми се искаше, все пак не сложих в заглавието "извънземни" в кавички. Звучи ми доста нелогично една високоразвита цивизация да успее да пропътува необятния космос, но да не може да осъществи меко кацана на чужда планета. Но пък кой знае - дори и при високоразвитите цивилизации може да има големи каръци. Независимо обаче дали зад случаите стоят извънземни, "вътрешноземни", същества от паралелни измерения и т.н. - те представляват интерес за любителите на загадките. И прословутият случай Розуел съвсем не е първата "извънземна катастрофа".

Сведения за един от първите такива случаи идва от странен ръкопис от 9-ти век. Той е написан на латински и името му е "Liber contra insulam vulgi opinionem". Архиепископът на Лион разказва различни неща за френското селячество и по едно време в повествованието ни в клин, ни в ръкав започва да говори за създания идващи отвъд, от горе, от небето. Той обаче съвсем няма в предвид ангели, ясно се разбира, че смята тези същества за реални създания от плът и кръв.

Архиепископът е получил сведенията за тези създания от селяните, които наричат мястото от където те идват Магония. Многократно съм споменавал това има в Мистерика. Е, вече знаете от къде произхожда то.

Селяните смятат, че Магония е сред облаците и нейните жители (често наричани "магьосници") идват с въздушни кораби от там. Често селяците търгуват с маговете от небето. Понякога дори се случва някой от техните кораби да катастрофира.

Самият архиепископ е записал в ръкописа, че сам е ставал свидетел на нещо странно. Видял е един от тези въздушни кораби, от който са паднали четерима "магьосници". Те оцелели, но не е ясно по каква причина селяните решили да ги убият с камъни.

След това ръкописът продължава да разказва за ежедневни неща все едно споменатото до тук не е кой знае какво и не си струва да разяснява повече за Магония и странните ѝ жители.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Странният живот на Джон Спеър и раздвижилата се машина-бог


Странни сини и лилави светлини се появяват по целия свят


Извънземни сили ли са унищожили Фобос 2?

Няма коментари:

Публикуване на коментар