03 юни 2020

Барабанистът на Death Angel се среща с дявола докато е болен от Covid-19

Преди известно време попаднах на статия за един доктор, който е хванал Ковид-19 и състоянието му е било доста тежко. През това време той твърди, че е виждал как птици летят из стаята му и че са го посетили хора, които са отдавна мъртви. Бидейки доктор, той смята, че всичко това са просто халюцинации. (Източник)


Известно време след това попаднах на историята на Уил Карол, който е барабанист в сравнително популярната траш метъл банда Death Angel. Той също наскоро е прекарал тежко коронавируса. Разказва, че докато е бил в това състояние, се е спуснал в ада и дори се е срещнал със самия Сатана. Интересно, но върховният дявол бил жена. За жалост тя не се впуснала в диви оргии с Карол, а го превърнала в огромно пихтиесто същество, нещо като Джаба от "Междузвездни войни".


Това било наказанието на Карол за греховете му на земата. Карол-Джаба започнал да повръща кръв докато не умрял повторно и в Ада.

Когато барабанистът се свестил, първото нещо, което попитал сестрата, било дали все още е в Пъкъла. Тя естествено го игнорирала.

За разлика от повечето други траш банди, които рядко имат сатанистка тематика в песните си, Death Angel са дълбоко нагазили в такива текстове. Обикновено блек металистите пеят за Рогатия. Дали е възможно барабанистът да е имал такива халюцинации, защото често пеят за дявола и пъкъла в песните си? Самият трашър вярва, че всичко, което му се е случило, е реално и наистина е бил в Ада. Той споделя, че вече не мисли, че Сатаната е толкова готин.

Има още нещо странно в цялата история с Карол. Докторите не могат да си обяснят неговото възстановяване. Той действително бил доста зле. Пробвали всякакви лекарства, които уж помагат срещу новия коронавирус - от hydroxychloroquine (недоказаният препарат, препоръчван от Тръмп, от който вече умряха няколко човека вземайки го превантивно) през azithromycin до многообещаващото "чудо" remdesivir. Нищо не помагало. В един момент решили да обърнат Карол по корем. Това сработило. Дали точно в този момент в Ада Джаба-Карол не е почнал да повръща кръвта?


Интересно, колко от преболедувалите тежко Covid-19 са имали подобни преживявания? Вероятно доста, но си мълчат. Докторът от първата новина го е казал, защото това му е работата - да споделя за всички симптоми на болестта. На Уил Карол пък не му пука - и преди са го мислили за откачалка. А дали всичко са просто халюцинации? При близки срещи със смъртта, много хора често имат необясними преживявания, виждат починали свои близки и т.н. Може би съзнанието ни действително отива някъде другаде, когато сме на границата. Във всеки случай не искам да се разболявам от короната, за да го проверя лично.

Няма коментари:

Публикуване на коментар