06 юни 2020

МИСТЕРИКОН (6 юни 2020)

Преди няколко седмици от българското черноморие дойде интересна новина: Това ми напомни на тези две новини, за които съм писал преди години:Да, възможно е делфинът да е донесен от хора, мислещи си, че това ще е добра шега. Но такива случаи са твърде много по целия свят и се съмнявам, че всеки един от тях може да бъде обяснен по рационален начин. На английски дори има термин за този феномен - "out of place animals" (животни извън обичайните си места). 

Сега за една друга новина, която от известно време вълнува НЛО-общността (основно в САЩ). Преди известно време Тръмп създаде нов род войска в армията на Америка - космически сили. Някои ентусиасти направо изпаднаха в делириум - "ето, той косвено потвърждава, че има извънземни и ще се бори с тях". Аз, за разлика от тях, въобще не бях толкова впечатлен, а на скоро дори разбрах, че в Русия имат "космически сили" от много отдавна - още от времето на СССР. Така че Тръмп ряпа да яде!За сметка на това САЩ могат да се похвалят с нещо друго - че по почти всички техни банкноти може да се установят следи от кокаин. Ако не знаете, най-често кокаинът се шмърка през банкноти свити на фунийки. 


Нима наистина в Америка наркоманите са толкова много, че по почти всички банкноти може да бъдат намерени следи от кокаин? Всъщност не, причината е друга - броячните машини в банките. Когато в тях попадне банкнота с остатъци от наркотика, машината ще разнесе кокаина и върху следващите няколко десетки банкноти, които ще се пуснат в нея. 


Следва видео от охранителна камера в Охайо. Според някои това е извънземно същество.Завършвам с още един екшън филм от 80-те, който си струва да се гледа и днес. "Големи беди в малък Китай" (Big Trouble in Little China) излиза през 1986. Всичко в него е напомпано, бойните сцени граничат с абсурда...и именно затова филмът се превръща в класика - показателен е за духа на 80-те.ПОДОБНИ СТАТИИ:
МИСТЕРИКОН (2 май 2020)


МИСТЕРИКОН (10 май 2020)


МИСТЕРИКОН (17 май 2020)

Няма коментари:

Публикуване на коментар