27 юни 2020

Когато животните атакуват гноми - ч. 4

Последната история от поредицата е взета от Reddit. Мястото на действието е град Ватерло, щата Орегон, САЩ. Човекът написал постинга разказва как често като малък се разкарвал заедно с кучето си в близката гора. Винаги обаче имал чувството, че нещо го наблюдава. 

От известно време често прекъсвал телевизионния сигнал през нощта и скоро семейството установило, че до антената им се е заселил голям бухал.

Един следобед момчето се разхождало заедно с кучето си. Били стигнали доста навътре в гората, докъдето до тогава не били достигали. Попаднали на поток като от другата страна в песъчливия бряг имало странни дупки. Кучето преджапало през потока и започнало да се мъчи да разкопае една от дупките ръмжейки. Никога дотогава момчето не било виждало кучето си в такова напрегнато състояние. 

Скоро тръгнали на обратно, но през целия път кучето се обръщало и ръмжало. Стигнали до оградата на тяхната собственост и момчето се обърнало назад и видяло малко лице да ги гледа от края на гората. Изглеждало човекоподобно, но не било на човек. В следващия миг вече го нямало. Слънцето залязвало и момчето се затичало бясно към вкъщи. 

Бащата на момчето бил в двора, пиел бира и приготвял барбекю. Не повярвал на историята на сина си и дори започнал да се шегува.

Един час по-късно семейството седяло на верандата си и вечеряло. Чакали бухала да се появи. Той действително скоро долетял, но докато се приближавал явно видял нещо защото внезапно се стрелнал към плевнята. От вътре взели да се разнасят писъци и крясъци. Бухaлът определено се борел с нещо. Момчето си помислило, че това е тяхната котка и заедно с баща си се втурнали натам, за да я спасят. В този момент бухалът излeтял от фермата и в ноктите си държал същото малко създание, което момчето било видяло по-рано. 

Бухълът изпуснал създанието близо до гората и то се скрило сред дърветата.

Бащата признал на сина си, че знае за малките хора в гората, често ги е виждал и редовно правели бели.

Източник


Няма коментари:

Публикуване на коментар