25 юни 2020

Когато животните атакуват гноми - ч. 3

Още един случай от Аржентина. Фермер е на оглед във фермата си в ранните часове на вечерта. По едно време вниманието му е привлечено от силния лай на кучетата му. Човекът вижда, че те гонят нещо през полето. Първоначално си мисли, че вероятно гонят заек или нещо друго подобно.

В един момент обаче фермерът осъзнава, че това всъщност е дребно човече едва няколко десетки сантиметра високо. То е облечено в мръсна жилетка, а на главата си има широкопола шапка, която придържа с ръка докато бяга. Лицето му е космато, има остър нос, а в устата му могат да се различат остри зъби.

Съществото пробягало покрай фермера без да му обърне внимание, след малко и кучетата преминали. Фермерът казва, че никога не ги е виждал толкова яростни. Дуендето (гномът) се добрал до оградата и се покатерил на нея, но не и преди едно от кучетата да успее да го ръфне за крака. Викът на създанието бил нечовешки. 

След като прескочило оградата, създанието се скрило сред дърветата в близката гора. Фермерът огледал наоколо, но не открил следи от кръв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар