20 юни 2020

МИСТЕРИКОН (20 юни 2020)

Не се изненадвам, че се появиха такива новини: 


Щом вярват в конспирацията, че 5G е опасна, е нормално да вярват, че най-обикновена USB флашка за 283 паунда може да ги предпази. Нищо чудно скоро и в България да се появят измамници пробващи да експлоатират тази тема и хорското невежество.


Следва видео от охранителна камера в хотела "Eagle's Nest" в Куинси, Илинойс, САЩ. Призрак? Човек-сянка?

 

 И още едно видео. Робот облечен като мече се учи да прегръща. Аз поне го намирам за зловещо...

 

 А сега искам да припомня една статия от 2014:


В нея разказвам за различните форми на отшелничество, включително и за стълпниците. Те не са се усамотявали далече в гората, а насред селищата качили се на високи стълбове.


Сетих се за статията, когато наскоро прочетох за един кореец, бивш служител на Самсунг, който в продължение на почти година е живял на върха на телекомуникационна кула. Точно както и в средновековието, той е получавал храна и дрехи по въже. 61-годишният Ким Йонг е протестирал по този начин срещу това, че е бил уволнен от компанията.


Йонг се е качил на кулата по икономически причини, докато стълпниците от миналото са го правили по религиозни подбуди. Това няма значение - традицията е жива!


Завършвам с кино - продължава мини поредицата посветена на значимите екшън филми от 80-те години. Представям ви един филм, който няма нужда от представяне - "Пришълецът" (1986). Защо тази фантастика е тук? Защото филмът е толкова наситен с действие, че спокойно попада и в категорията "Екшъни". Ако не сте го гледали, какво чакате?
ПОДОБНИ СТАТИИ:
МИСТЕРИКОН (31 май 2020)

Няма коментари:

Публикуване на коментар