07 май 2020

Вълнуващи космически сигнали - част III

На 15 май 2015 година руският радио-телескоп RATAN-600 улавя странен сигнал идващ от околностите на звездата HD 164595, която е на 92.2 светлинни години от нас и е доста подобна на нашето Слънце. Вълнението е голямо, защото се знае, че около тази звезда обикаля една планета, на която е вероятно да има благоприятни условия за развитието на живот. А освен това е възможно в тази звездна система да има и други такива планети, които още да не са открити.

За жалост този радио-сигнал никога не се повтаря и според някои е възможно да е дефект в руската апаратура или да идва от земен сателит преминал пред телескопа.


В оригиналната статия, от която превеждам са дадени още едни странни радио-сигнали - бързите радио избухвания. Аз обаче съм писал многократно за тях и затова няма засега да им отделям нов материал:

Бързо радио избухване проследено до близка галактика


1 коментар:

  1. Анонимен07 май, 2020 20:36

    На мен ли само ми се струва, че напоследък взеха да се появяват много неща свързани с НЛО. По ДИскавъри , по Травел чанел - навсякъде дават за това. А предаването на на Травъл - Наса , неразгадни мистерии, само още повече ме замисля. Япония официално обяви , че започва официална програма за наблюдение на НЛО. Последните месеци постоянно се наблюдават странни обекти, които са обяснявани със сателитите на Мъск, само че има такива , които не спазват траекторията на нормалните сателити. Та си мисля, дали нещо вече не се случва и дали лека - полека не ни дават по лъжичка информация

    ОтговорИзтриване