16 май 2020

Какво още се крие в секретните архиви на Ватикана

Казвам "още", защото не за първи пък пиша за Ватикана и нейният архив:
Даже в статията, от която превеждам за настоящият материал, имаше само две (от 10) неща, които си струваха и не съм ги споменавал. За всичко останало вече съм писал, че може би се крие в тайния ватикански архив - тела на извънземни, машината хроновизьор, важни религиозни артефакти и т.н.

За малко дори въобще да не пиша статия, но нещата наистина си струват, макар да са само две!

1. Гранд Гримор (Grand Grimoire) е книга, за която се твърди, че притежава невероятна сила. Написана е през 16-ти век от Хонориус от Тива (Honorius of Thebes). В книгата се съдържат точни инструкции как се правят амулети и магии, дори как се призовават демони. Дори самият върховен сатана може да бъде извикан и да се сключи сделка с него. Има копия на тази книга, но според слуховете оригиналът е във Ватикана. Само той има пълна сила. За копията се твърди, че или нямат почти никаква сила или са пълни фалшивикати неотговарящи на написаното в оригиналния текст.


2. От години има твърдения, че католическата църква всъщност е сатанинска институция и тайно те се кланят на дявола. Не знам кое е по-голямо обвинение - да те обвинят, че си слуга на рогатия или че си подлога на някогашната Държавна сигурност (за българската патриаршия говоря). Тук обаче няма да стане въпрос дали тайно висшият католически клир са сатанисти или не. Конспирацията е, че в тайните архиви на Ватикана се крие...самият дявол! Защо би предпочел да живее там, а не в Ада, не мога да ви кажа. Може Ватикана да му е нещо като лятна вила.

Интересно, но тази теория се подкрепя от отец Габриеле Аморт. Той е виден италиански екзорсист, който умира през 2016 на 91-годишна възраст. Отецът твърди, че лично е виждал рогатия във Ватикана.

Поразрових се допълнително за този екзорсист и открих интересни неща. Той изглежда е мразил Ватикана като цяло, защото обвинява институцията и за друго нещо, а не само за това, че са лятна резиденция на дявола. Твърди, че официални лица имат пръст в изчезването на 15-годишната Емануела Орланди през 1983. Това е интересен случай, за който си струва да се напише отделна статия, още повече, че се споменава и българска връзка.

Източник


Няма коментари:

Публикуване на коментар