12 май 2020

Шумерската Инана се е явявала на рицарите тамплиери

Що за заглавие? Същото се питам и аз - що за заглавие. А като прочетете материала, направо ще си казвате "що за статия?". Имах дори известни съмнения дали въобще да я превеждам и подготвям. За рицарите тамплиери има много теории и повечето съм ги чувал. Описаното тук обаче бе изцяло ново за мен.

По принцип тамплиерите са християнски орден, но още по времето, когато са съществували, са ги свързвали с други божества и демони. Нещо повече, това дори е било обвинението, с което ордена им е разпуснат. Те са обвинени, че са се молили всъщност на Бафомет, а не на Исус Христос. Досега не бях чувал да ги свързват с Инана и това ме накара да се запитам до колко има истина в представената история. Източникът ѝ обаче сравнително достоверен - това е сайтът Ancient Origins. Не че са 100% достоверни и обективни, хващал съм на няколко пъти, че в някои от статиите им има изопачени неща. Но като цяло материалите в този сайт до голяма степен са добре подплатени с източници и доказателства.

През 1220 един рицар-тамплиер на име Хубертус Кох (Hubertus Koch), тръгва да се прибира към родната си Австрия. Докато е отседнал на лагер край руините на Ниневия, в някогашните земи на древен Вавилон, той има видение - посетен е от богинята Исаиш (Isais) под формата на девойка с медено руса коса, която го инструктира да бъде издигнат в нейна чест храм в планината Унтерсберг, която днес е част от границата между Германия и Австрия. Недалеч от нея се намира град Залцбург. Исаиш обещава, че в новия храм тя ще се яви отново, за да даде инструкции за наближаващата нова златна ера за света.

В оригиналната статия е споменато още, че се е вярвало, че на Унтерсберг се е намирал трона на бог Вотан, както и че планината е населена с привидения. Не бях чувал за този бог и проверих - оказа се, че с това име е известен Один сред някои ранни германски племена. От друга страна пък не можах да намеря нищо за Исаиш. В Уикипедия под това име единствено излиза статия за вид пеперуда открита през 1937 в ДР Конго.

Страхотна завръзка за история! Някаква богиня с име звучащо като да е от пантеона на древна Шумерия моли рицар от християнски орден да ѝ се издигне храм в планина, която някога е смятана за мястото, където живее германската версия на Один. Нещата обаче тепърва ще стават още по-странни.

През 1222 щаб-квартирата на тамплиерите във Виена издава заповед и действително край Унтерсберг е изграден малък команден пост. През 1226 там отново се появява споменатата Исаиш, която прави някои предсказания. През следващите години, тя редовно ще дохожда при смаяните рицари. Нейните слова ще станат известни като "Откровенията на Исаиш" (Isais Revelation). Потърсих повече информация по тези две ключови думи в Интернет и действително намерих още инфо за тях в други сайтове, макар и не много. Така че може би има нещо в цялата работа, а не са просто измислици на Ancient Origins.

Като много други "откровения" част от нещата казани от Исаиш са неясни, други обаче посочват точни места и дати. Действайки според нейните указания през 1235 двама рицари тамплиери посещават северна Африка, местата където е бил някогашният Картаген. Там им се явява друга богиня, която вече е добре позната - Инана, позната още и като Ищар. Тя на свой ред дава своите прозрения и наставления на двамата мъже.

В началото, когато за първи път четях оригиналната статия, си мислих дали Исаиш не е просто по-малко известно название именно на Ищар. Явно не е, щом казва на рицарите къде да отидат, за да се срещнат и с Инана. Ако Исаиш и Инана/Ищар бяха едно и също нещо, то малко звучи глупаво - отидете еди-къде-си, за да се срещнете пак с мен.

Всички откровения на Исаиш са събрани в един текст и предадени в щаб-квартирата на на тамплиерите във Виена през 1238. Те са написани на старонемски. Преведени са на съвременен немски през 1862.

Тук е тънкият момент, за който може би ще се хванат много скептици. Ок, да приемем, че цялата история не е съвременна измислица и текстът от 1238 наистина съществува. Как да сме сигурни, че той казва истината, а не е плод на фантазията на някой психясал тамплиер?

Все пак си мисля, че щаб квартирата ордена във Виена едва ли би била толкова лесно излъгана от някой фантазьор. Едва ли щяха да приемат текста, ако той беше просто врели-некипели. Според историята имаме твърде много очевидци, за да е фалшификация - Хубертус Кох, първият рицар пред който се явява Исаиш, двамата рицари посетили Африка, многото рицари пред които се явява Исаиш в Унтерсберг между 1222 и 1238.


Днес все още в Унтерсберг могат да се видят руините на командния пост на тамплиерите. Твърди се, че през 1230 е построена втора структура още по-високо в планината. Тя засега не е открита. Някои смятат, че до нея се е стигало през серия от пещери.

Общо прозренията на Исаиш се състоят от 134 стиха. Целта на това същество, независимо дали ще го приемем за божество или за нещо друго, е да спомогне за унищожаването на силите на мрака - както в небесата, така и на Земята. Това е доста интересно - дали цялата история не е част от една дълга война, която се е водила (и все още се води?) както тук, така и "в небесата" (на други планети, в други измерения, насред полетата на Магония?). Първата стъпка според Исаиш е...унищожаването на църквата в Рим, която боготвори Йехова. Wow, това не го очаквах, но определено звучи интересно.

Исаиш не се ограничава само с думи, твърди се, че тя дава на тамплиерите и някои реални артефакти. Единият е огледалото на Инана/Фрея. Какво имат в предвид с това? Че Инана и Фрея са едно и също? Първата е шумерската богиня на плодородието, плътската любов, битките и раздора, господарка на планетата Венера. Фрея е богинята на любовта, плодовитостта, щастието и пролетта в скандинавската митология. По описание те до голяма степен се покриват, една връзка, която не бях правил до момента.

Вторият подарък е върхът на копието на Водан. Третият е черно-лилав камък с осем страни, който постоянно трябва да е завит с част от косите на Исаиш, за да се неутрализира силната му магическа енергия. Този трети предмет е най-важен и мощен, но на какво е способен може само да се гадае.

Тези предмети дълго време са се пазили в Унтерсберг, но къде са сега те, ако наистина са съществували, не е ясно.

Снимка на планината откъм Залцбург, Австрия. Как да не повярваш в настоящата история при една такава магическа гледка:


Сега да обърнем внимание на самите откровения, макар че са трудни за разбиране. Според тях богът от Стария завет, наричан в стиховете Ел Шадай, е различен от бога в Новия завет, който е именован Алватер. Алватер идва на земята като Алкрист т.е. Исус Христос. Ищар е пратеник на Алватер, а Исаиш е нейна помощница. Исаиш още твърди, че идва от небесните царства като "дъщеря на Кутграхт" и това е царството на демоните. Под демони не се разбират обаче дяволите в пъкъла, а същества неподвластни и независими от боговете и най-активни врагове на мрака. Исаиш също е демон достигнал до ранга на богиня заради нейните добродетели.

Това определение за "демон" не е нещо ново, даже то е по-старо от другото, което е по-известно днес - за зли адски създания. Още в древна Гърция под "демон" по-скоро се е разбирало "свръхестествен помощник". Това определение днес е залегнало в компютрите, особено тези опериращи под Unix/Linux, където под терминът демон се разбира помощна програма работеща във фонов режим. Бил Гейтс и другите създатели на Windows не са посмели да нарекат демони своите програми изпълняващи се на заден план, в тази операционна система те се наричат сервизи (services).

А аз се чудя какво ли мислят баш демоничните демони като Зозо за помощниците демони като Исаиш.

Но да се върнем на откровенията. Според Исаиш хората са безсмъртни, смъртта е само началото. Всички починали хора, добри или лоши, отиват в Грюнленд (Grünland), което се явява Чистилището. Защо толкова много ми прилича на Грийнленд (Greenland), което е английското име на Гренландия? Да не би там някъде под дълбоките ледове наистина да има някакво място, където отиват духовете на починалите земляни? Дали именно достигането до това място не е била целта на секретния американски лагер "Сенчъри" и на проекта "Айсуорм"?

Грюнленд е под властта на Исаиш. Това място обхваща всички светове, каквото и да значи това (нима там отиват и починалите от други планети?). В него може да се престои едва няколко дни, но може да се остане там и безброй години. След напускането му всяко създание само избира пътя по който да стигне до небесата. От Грюнленд Исаиш следи какво се случва на Земята.

Златната ера, времето на Ищар/Инана/Фрея и Исаиш ще настъпи вероятно след около 1000 години. Ако приемем това за вярно, значи хората живеещи в 2200 г. ще го видят с очите си. Преди това обаче Инана и Исаиш отделно една от друга ще поведат героите в битка с мрака.

В откровенията има и еротичен мотив - Исаиш ще е сестра за повечето, но любима за най-смелите. Вярващите на приказките на Исаш са окуражавани да издялат нейна статуетка от дърво, камък или метал. Който я целуне по врата, ще получи в отговор целувка от духа на богинята. Тази традиция ще продължи и когато начело застане самата Инана.

Насред Грюнленд се намира Валхала, където живеят боговете-войни с техните съпруги. Според някои под това се има в предвид валкириите от скандинавските митологии. И Инана и Исаиш винаги са добре дошли във Валхала. Според Исаиш самият Вотан в момента спи дълбоко под Унтерсберг, но ще се събуди, когато има нужда от него.

Как викингите са си представяли валкириите:


Освен Валхала в Грюнленд се намира и Хьоленфул (Höllenpfuhl) или така нареченият ад. Именно там властва падналият ангел Шадай, който се представя за бог в Стария завет. Той води война срещу останалите грюнладци за завоюване на небесата и Земята. В края на войната нашата планета ще бъде унищожена, ще останат само Валхала и Хьоленфул. Така завършват откровенията на Исаиш.

Някои любители на загадките много са се вдъхновили от цялата история и са се разровили допълнително. Първо, оказва се, че идеята, че старозаветният Йехова не е "добрият бог" не е нова. Съществува още преди предполагаемата поява на Исаиш. Маркион Синопски е роден около 84 г. от н.е. умира през 160 г. Той е понтийски християнски богослов, основател на течението на маркионизма. Пребивава известно време в Рим, където е отлъчен от Църквата, заради неортодоксалните си възгледи – той смята старозаветния бог за по-низш от Бог Отец, бащата на Иисус Христос. (Източник)

За жалост оригиналните писания на Маркион не са достигнали до нас. За учението му знаем единствено от вторични източници. А не е ли възможно всъщност "откровенията на Исаиш" да е негов текст, нарочно представен като послания на някаква уж новопоявила се богиня с цел да се предизвика по-голям интерес? Дали тамплиерите не са намерили оригиналните скрижали на Маркион в светите земи?

Според други тези текстове са намерени в северна Африка при посещението на двамата тамплиери там през 1235 година. Дали Инана им се е явила и им е посочила къда да търсят или историята за богинята е само димна завеса не е ясно.

Инана според един древен вавилонски барелеф:


Двамата рицари, които между другото се казват Родерих (Roderich) и Емерант (Emmerant) дават доста детайлно описание на Инана. Тя е облечена в зелено и е най-красивото същество, което някога са виждали. Косата, очите и ноктите ѝ имат цвят на кехлибар. Златна тиара събира буйната ѝ коса, която достига до земята. На върха на тиарата има полумесец с върхове като рога, а в центъра на полумесеца има златно слънце.

Родерих я пита коя е тя. Създанието отговаря, че е Ищар, макар да е имала много имена на различните места, преди много години на север са я наричали Идун. Това е древна богиня на ябълките и младостта от прото-индо-европейските вярвания.

Емерант казва, че те са верни са техният господар Исус Христос и никога няма да боготворят друг бог, при което малко намусено Ищар отговаря, че тя чува техните молитви към него и той и е като брат. Той обаче си седи в небесното царство, а тя е тук на Земята и именно женската сила ще победи Йехова/Сатаната. Богинята на любовта ще се трансформира в богинята на войната.

В следващите приказки на Инана, "богинята на любовта" няма много любов, има по-скоро расизъм. Тя казва, че е ръководела вавилонците, които е трябвало да изградят световната столица. Обособяването на еврейски квартал е осуетило това начинание. Сега обаче наследниците на вавилонците, а именно франките и германите ще завършват това дело и ще построят новата столица на столиците.

Някои свързват тези приказки с историята. Темпелхоф е основан през 1237, това е селището, което дава началото на Берлин. Днес е квартал на немската столица. Тамплиерите са работели, за да го направят столица на целия свят, но църквата в Рим е провалила плановете им като унищожава ордена на 13 октомври 1307.

Най-интересното е, че според някои Исаиш продължава да се появява и в по-нови времена.

През 1937 година се навършват почти 700 години от записването на "Откровенията на Исаиш". На тази годишнина в малко немско селце на брега на Северно море се появява привидение с корона на главата си. Тази странна фигура заявява, че е "кралицата на бедните души в Чистилището". Привидението ще се появи общо 105 пъти в рамките на 3 години. Християнската църква прави всичко възможно да омаловажи това явление.

На 11 февруари 1951 в църква в Дюселдорф се появява привидение на "Дева Мария", което твърди, че иска да я познават като "Дева Мария на всички народи (Our Lady of All Peoples), която някога бе Мария" . Същата Мария се появява на няколко пъти и в Амстердам. Не съм напълно убеден, че това е била Исаиш, може да е била Кървавата Мери.

На 13 октомври 1973 от дървена статуетка в японска църква в Акита се разнася глас, който твърди, че е Дева Мария на всички хора. Датата не е случайна, това са точно 666 години от унищожаването на ордена на Тамплиерите. Тя предупреждава, че се задава бедствие, но може да спаси тези, които вярват в нея.

Източник

Е, какво ще кажете? Странна статия, наистина доста странна.

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Седмият син
Рожденото място на Зевс
Японското същество Анаби

5 коментара:

 1. Радослав12 май, 2020 09:05

  Типични истории от Магония...

  Някакви Неща, влизат в контакт с Хора, предават някаква да речем Информация, която по същество реално погледнато е напълно безсмислена.

  Хората, които преживяват контакт с тези Неща буквално са Обсебени - чувстват се Избрани да служат и да изпълнят делото на тези богове/демони/ангели/извънземни.

  Изключително важен мотив е че почти Винаги тези Неща искат от хората да Вярват в Тях, да им се Молят, да им построят Храм, да им обръщат Внимание, а те в замяна ще направят това и онова за тях... евентуално... може би!

  Сякаш тези Неща, са просто концепции на човешкия ум, Мисъл-Форми, Тулпи, които без фокуса на вниманието и енергията отделяна от хората, за да ги създават и поддържат всъщност не могат да съществуват!

  Тези Неща бих ги оприличил като едни своеобразни Знаменитости-Инфлуансъри - колкото повече хора вярват в тях, обръщат им внимание, молят им се, следят ги, правят тотеми и амулети с техния лик, толкова по-силно и реално става въпросното Нещо, което всъщност обаче без всички свои последователи е чисто и просто едно Нищо!

  Подобни статии като тази за пореден път подкрепят тезата, че официалната наука няма никаква представа какво Всъщност се случва и истории като тези по-горе всячески са отричани, тъй като не могат да бъдат обяснени с настоящия материалистичен модел и пълната липса на разбиране какво именно представлява Съзнанието и Реалността около нас!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. PewDiePie е новият Джизъс :D

   Иначе наистина много оригинално сравнение! Не се бях замислял, но наистина много си приличат. Дори имаше случаи фанатизирани фенове на известни ютюбъри да заплашват със саморазправа хора позволили си да критикуват техните идоли. Точно като религиозните фанатици, за които рязането на глави на неверници е съвсем в нещата.

   Изтриване
 2. Анонимен12 май, 2020 23:39

  Grünland ти прилича с наименованието Greenland, защото буквално значи едно и също. Grünland от немски се превежда точно зелена земя.

  ОтговорИзтриване
 3. Жорка,здравей много интересна статия определено поздравления от мен!Името "Исаиш"не бях чувал и не ми говореше нищо но за сметка на това другата му версия ако мога да се изразя така "Исаис" моментално,просто мигновенно ми напомни едно друго име,приликита с което е огромна и разликата е една единствена буква:Исис или като е по-известно у нас Изис,богинята Изида.Да тя е египетска богиня но и мястото на,което са ходили двамата рицари древният пък и сегашен град Картаген е в Тунис,който е само през една държава(Либия)от Египет.Възможно ли е в действителност да става дума точно за Изида?

  ОтговорИзтриване