31 май 2020

МИСТЕРИКОН (31 май 2020)


Меломани ли сте? Имам в предвид не просто да обичате да слушате музика, ами активно да се интересувате от стилове, групи, музикални куриози. Всеки обича да слуша музика - в колата или метрото, преди лягане, със слушалки на работата, докато се прави, че работи ;) Това е яко, но аз обаче съм и меломан. Следя развитието на дадени изпълнители, търся влияния, нови версии на любими песни и т.н. Често пъти групите ремиксират стари свои парчета, пускат ги като remastered, extended, deluxe edition и какво ли още не. Много от тези "разширени" версии не си струват и просто изпълнителите се опитват да измъкнат още пари от стари шлагери или са изпаднали в творческа дупка и не могат да измислят нищо ново. Понякога обаче новите стари пести си струват. Наскоро ми просветна, че мога да правя нещо подобно и със старите статии в блога. Да ги публикувам наново като extended edition! Мисля, че ще ми достави удоволствие да го правя, а много от новите читатели ще се запознаят така с материали, които не са чели едно време, просто защото още не са били открили Мистерика тогава. Все пак ще гледам да не го правя твърде често - няма да почивам на стари лаври и да изтупвам постоянно стари статии от прахта.

И още нещо относно бъдещето на блога. Наскоро един редовен читател (Р.) успя да ме убеди да дам по-голям шанс на Reddit. Има истории от този сайт в блога, но като цяло съм го избягвал. Много неща там са пълни измислици, защото всеки на практика анонимно може да публикува каквото си иска. Р. ме насочи към няколко секции, в които е по-голяма концентрацията на истински истории, а също ми даде съвети как да се оправям в тази джунгла от мнения. Ще разчитам на натрупания през последните 10 години опит, за да отсея измислиците (не всички са нарочни, някои са просто самозаблуди). Но и да има неверни постинги, какво от това? Целта ми е на прозра общата картина, а определено има такава и нещо се случва. Най-вече говоря за множеството изчезвания. Знам, че в последната анкета тази тема не получи много харесвания от читателите, но в момента мисля, че това може да се окаже нещо по-важно дори от пандемията от коронавирус. Надявам се само да не затъна до шия в Reddit. Там има толкова много истории, че и 10 години всеки ден да публикувам материали преведени от там, пак няма да ги изчерпам. Ще гледам да има някакъв баланс и изчезванията да не обсебят целия блог.

Следва едно видео, което ми го изпрати една редовна читателка (какво съвпадение! И нейния инициал е Р. като на човека споменат по-горе). Дали клипът е дигитална измама? Дали няма нищо паранормално тук, а само зловещо - някой да са го помислили за починал, а той всъщност да е жив и да се е раздвижил в ковчега? Според някои това може да е мишка промъкнала се при мъртвеца. А дали нямаме демонично обсебване...Следват две статии от българския сайт Webcafe:

НЛО, конспирации и изтрити постове в социалните медии - странният случай с бразилския град Маже

Изкуственият интелект, който сложи край на 30 години търсене на отвлечено дете

Започвам нова мини-серия в МИСТЕРИКОН. Последната такава мисля, че беше за известните атеисти променили историята. Тя предизвика бурен интерес особено сред хората занимаващи се с врати и прозорци (дограмаждиите ? :D) Надявам се и настоящата поредица да предизвика не-по-малко чаровни коментари. Екшън филми от 80-те, които си струва да гледате и днес. Ако сте били твърде малки, за да ги гледате едно време на касетки под наем, сега е момента да наваксате. А ако сте ги гледали някога, гледайте ги пак, може би ще забележите нещо, което сте пропуснали някога - малък момент, някоя шега, дори по-дълбок смисъл.

Top Gun (1986)

Казват, че повечето екшъни имат плитка история (да влезе Джаки Чан!). Това не е вярно за "Топ Гън" (така е официалният превод на заглавието и на български). Историята е интересна и не е пренебрегната за сметка на екшъна. Освен това филма има и забележителен саундтрак.
Няма коментари:

Публикуване на коментар