02 май 2020

МИСТЕРИКОН (2 май 2020)

Понякога наистина имам чувството, че там в космоса наистина има нещо, което ни наблюдава и редовно се подиграва със случващото се на Земята. Преди време бях писал как в древността и средновековието хората сравнително редовно са наблюдавали избухвания на свръхнови звезди. Това е предизвиквало ужас сред хората, защото е било смятано за свръхестествено явление. Днес учените могат да обяснят свръхновите...и те престанаха да избухват! Сякаш на нещото, което ги кара да се появяват, вече не му е интересно да го прави, знаейки, че няма да види как хиляди хора търчат обезумели по улиците и си скубят косите. Повече за това мое фриволно разсъждение тук:


Шега, шега, ама миналия месец астрономи наблюдаваха астероид, който носи маска (източник).

Сякаш нещото иска да ни намекне "виждам какво ви вълнува в момента, забавно е".


Друга "новина" от изминалата седмица:

Пентагонът публикува три клипа с НЛО

Защо "новина" съм я сложил в кавички? Защото тези видеа съвсем не са нови. Изтекоха неофициално преди няколко месеца, може би дори споменах за тях в някое от предишните издания на МИСТЕРИКОН. Тогава българските медии обърнаха слабо внимание на тях. Сега обаче понеже вече идва от официален източник, имаме "голяма новина". Чак в автоматичният ми сайт за следене на трендове думата "НЛО" зае едно от предните места:


Нямаше въобще да пиша тук за тази претоплена новина, ако не беше един смешен колаж, който някой направи. Ето я истината за заснетите неидентифицирани обекти, това е летяща котка! Всъщност като гледам оригиналният кадър и след това колажа, мога да кажа, че НЛО-то действително прилича на силует на котка! // ИзточникДа запазим доброто настроение с още хумор, макар че тази (или този?), която го е писала това, съм сигурен, че не го казва на майтап, вярва си:


Една новина, която предизвика интереса ми, ще гледам с нетърпение този сериал:

Пинхед се завръща в кошмарите ни със сериал "Хелрейзър" по HBO


Накрая едно видео разглеждащо сравнително новата градска легенда за така наречените backrooms. Има ли действително такива безкрайни помещения някъде отвъд нашия свят?ПОДОБНИ СТАТИИ:
Прозорецът на Овертон
МИСТЕРИКОН (5 април 2020)
МИСТЕРИКОН (12 април 2020)

Няма коментари:

Публикуване на коментар