22 май 2020

Още странности в гората - ч. 1

Това не е първата поредица събрала странни случки разиграли се в различни гори по света. Има нещо там и не е сигурно дали то е положително настроено към хората.

Това е разказ на потребителка от Reddit представила се с псевдонима "RavenMysteries1331". Един ден тя, нейният съпруг и дъщеря им решили да се разходят до планинско-гориста местност, където се намирал стар тунел, който се славел, че е обсебен от духове. Е, духове не видели, но получили предостатъчно паранормални преживявания, до толкова, че едва ли скоро отново ще им се прииска да посещават гори и планини.

За да са нещата още по-интересни, семейството решили да посетят мястото вечерта. Влезли в тунела като очаквали, че до десетина минути ще излязат от другия му край. След 30 минути обаче все така продължавали да вървят през тунела. И не е било просто да им се струва, защото мобилните им устройства действително показвали, че се е минал повече от половин час.

Накрая все пак излезли от проклетия тунел. Жената решила, че за нищо на света няма да се върне обратно през тунела, а ще заобиколи по пътека през планината. Тук може би допуснали грешка като се разделили - мъжът тръгнал през тунела, а жената и дъщерята по пътеката. Мъжът излязъл от тунела, двете жени все още ги нямало, което е нормално - пътеката е по-дълга. Той тръгнал да го посрещне и нещата изглежда все пак щели да се наредят, защото наистина се срещнали. Тогава обаче нещо се объркало. Семейството не можело повече да намери пътеката, по която досега се е движело. Погледнали на камерата им за ориентир - дърветата, които били снимали, сега изглеждали различно. И едва ли промяната се дължала само на падналата нощ.

Семейството се лутало цели три часа. Накрая успели да уловят сигнал с мобилните си телефони и се обадили на 911. Планинските служители ги намерили след час, оказало се, че са на една няколкостотин метра от тунела. Как е възможно до толкова да се заблудят и да не могат да разпознаят, че са близо до там от където са тръгнали? Всичко ли е самовнушение или временно са се приплъзнали в паралелна реалност?

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар