08 април 2020

Изчезването на Майкъл Дунахий

24 март 1991 се пада неделя и семейство Дунахий решават да посетят парка край началното училище във Виктория, Британска Колумбия, Канада. Пристигат в 12:30 и 4-годишният Майкъл моли родителите си да отиде на детската площадка, която е само на няколко метра. Майката Кристъл се навежда за малко, за да обуе спортните си обувки, но когато отново вдига глава, детето го няма никъде. Тя и бащата Брус започват да търсят наоколо, но от сина им няма и следа. Паркът е пълен с хора и деца, но никой не е виждал Майкъл, което е странно понеже момчето е облечено в ярки цветове - синьо и червено. Как може за около минута родителите да не гледат своето дете и никой да не види какво се е случило с него в препълнен парк? Все едно се стопява във въздуха.


Полицията е известена, започва масивно издирване не само в парка, ами в целия регион. Обявена е дори награда от 100 000 долара за полезна информация. Изчезването става национална новина. Хора си припомнят, че са виждали мъж на около 50 години да се навърта близо до кафяв ван паркиран край парка в деня на изчезването на детето. Нито човекът, нито превозното средство са открити и не е дори ясно дали имат нещо общо със случая.

Кристъл и Брус Дунахий поличават зловещо обаждане от някой, който твърди, че е отвлякъл сина им и иска 10 000 долара откуп. Полицията разследва, но предполага че телефонното обаждане е било дело на някой, който се е опитал да измъкне пари от отчаяните родители без реално да е отвлякъл сина им.

През юни на същата година се появява едно момиче, което твърди, че един мъж се е опитал да я отвлече. Той дошъл с ван, в който имало завързано момче приличащо на Майкъл. От оригиналната статия не става ясно този опит за отвличане кога се е случил. В същия ден, в който е изчезнал Майкъл ли? Ако е така, защо това момиче не е казало веднага, а е съобщило едва след половин година? Може би опитът за отвличане е бил през юни и веднага момичето е известило родителите си. Това би значело, че Майкъл е бил жив поне още половин година след изчезването си. Разбира се, има вариант момичето просто да си е измислило всичко, полицията така и не открива нищо по тази следа.

15 години по-късно, през 2006 полицията открива млад мъж живеещ в малък град в Британска Колумбия. Той удивително много прилича на фото-роботите, които са правени на Майкъл и които предполагат как би изглеждало момчето след толкова време. Дори самите родители на изчезналото момче първоначално вярват, че това е синът им. ДНК-тестът обаче показва, че младият мъж не им е роднина.

Тук е момента да отворя една скоба. Прави ми впечатление, че и при други мистериозни изчезвания в последствие се появяват хора, които удивително много приличат на тях, без да са наистина те. Един такъв случай описах в тази статия от януари т.г.:


Дори в най-известното българско изследване имаше такъв момент:


Не случайно през 2017 направих кратка серия от три статии, припомнете си ги ако желаете:
Дали всичко е случайност? Скептиците биха казали "да". Вероятно много хора имат двойници - индивиди, които удивително много приличат на тях. Едва когато някой изчезне, хората започват да се оглеждат за него и да го търсят и така попадат на двойника му.

Или пък самата Вселена е несъгласна с нечие изчезване и на негово място изплюва негово подобие? Това е едно метафизично и езотерично обяснение, но пък защо да не се замислим над него след като така и така знаем твърде малко за самата същност на пространство-времето.

Най-зловещото обяснение е, че не е неосъзнатата Вселена тази, която се намесва със своите закони за уравновесяване на дадено действие, а някаква ОСЪЗНАТА (зла?) сила. Някакъв разум съвсем различен от нашия, който съвсем нарочно прави нещата, които прави и който стои зад много от феномените по света - от НЛО наблюденията днес до феите и гномите в Средновековието. Често пъти обобщаващо за тази теория използвам термина "жителите на Магония" и вероятно нови читатели се чудят и маят като видят това словосъчетание в отделни статии. Какво по дяволите имам в предвид? Е, вече знаете :)

Последното развитие по случая Майкъл Дунахий е от 2009. 62-годишен мъж от Милуоки, САЩ признава на смъртния си одър, че през 1958 е убил две деца. Полицията претърсва из основи дома му, но не открива никакви останки от убити деца. Вместо това открива голяма колекция от детска порнография и много постери издирващи изчезнали хлапета. Един от постерите е на Майкъл. Вероятно този дърт извратеняк не е убил момчето, няма доказателства, че е посещавал Британска Колумбия през 1991. Явно просто си е колекционирал плакати с обявления. Не е ясно и дали наистина е убил някакви деца през 1958, както се е "похвалил" преди да умре.

Източник

1 коментар:

  1. Това последното не се връзва. Ако през 2009 е направил самопризнанието и е бил 62г., как е направил тези убийства през 1958г., като е бил 10-12 годишен хлапак и така добре е прикрил следите си, че да не го хванат.

    ОтговорИзтриване