07 април 2020

Мегаплатанос - гръцкият Розуел

Розуел е най-известният НЛО случай и именно заради това често най-известните случаи за дадена страна се наричат "местният Розуел". Ето за какво говоря:


Е, сега дойде време да разкажа за "гръцкият Розуел".

Мегаплатанос е малко село намиращо се на час и половина път с автомобил от столицата на Гърция Атина. Жителите му основно са фермери и овчари. На 2 септември 1990 около 9 през нощта половин дузина странни светлини са забелязани в небето от няколко от селяните. Обектите са 5-6 като един от тях сякаш има проблеми да лети нормално, сменя си цвета и в крайна сметка се разбива в близката планина на метри от малка църква. Другите НЛО-та се спускат към мястото и според някои дори кацат (за да видят дали могат да спасят някого от екипажа?), след което се изстрелват нагоре в небето.

В последствие се оказва, че странните светлини са прелетели над половин Гърция. Дошли са от север (от България? Трябва да проверя дали на въпросната дата не е имало НЛО наблюдения и в нашата страна), забелязани са в Солун, след това са завили към полуостров Пелопонес. След това отново потеглят към централна Гърция. Именно тук един от обектите започва да излъчва разноцветни светлини.

Полицейска снимка, за жалост с доста лошо качество, на мястото където пада НЛО-то:


Семейство Карадрату живее най-близко до мястото на падането на НЛО-то. Те твърдят, че са виждали нещо като силуети пред горящия паднал обект. Може би това са екипажите на другите кацнали обекти, които са се опитвали да спасят каквото могат и да заличат следите. Според Крадрату това е продължило от 10 вечерта до 3 през нощта на следващия ден (много правилно извънземняците са се изнесли преди настъпването на дяволския час, едва ли са искали да се срещнат със земните демони).

След като слънцето изгрява господин и госпожа Карадрату се осмеляват да се приближат до мястото. Освен обгорелите земя и дървета, семейството намира разни части включително малка кръгла сфера с нещо като антена и знак наподобяващ светкавица. Ако това се беше случило в древността, античните гърци сто процента щяха да си помислят, че това е работа на Зевз заради изображението на светкавица.

Най-накрая по някое време пристига и полицията. Чудя се защо идват толкова късно? Дали не са били предупредени от висшеначалството да не се намесват? Единственото което правят полицаите е да изземат кръглият обект от Карадрату.

В последствие на мястото са намерени и няколко по-малки метални части. Те са пратени за изследване в една военна база, която обаче не открива нищо специално относно тях. Изводът е, че вероятно са от стар самолет, паднал преди настоящите събития.


Явно първоначалната версия на военните звучи твърде съмнително и затова след няколко месеца е проведено ново разследване и вече не се говори за парчета останали от падането на стар самолет от преди време и нямащи нищо общо с пожара, а за падането на стар сателит, вероятно руски.

Уфолозите не приемат и тази версия.


Директорът на Националната обсерватория пък заявява, че край Магаплатанос просто е паднал метеор. Не е ясно как е стигнал до това заключение след като никога не посещава мястото и не прави реално проучване.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Учените са открили протеин в метеорит
Полярната звезда е започнала да се държи странно
Извънземната инвазия връхлетяла Коларис, Бразилия (1977)

1 коментар:

 1. Изключително скептичен съм към обяснения, които представят дадени НЛО срещи като катастрофи - неправдоподобно е да се приеме, че непознат за нас разум способен на полети от другия край на Галактиката ще дойде до тук и... ще катастрофира насред някое поле!

  Интересно е и как влияе културата и контекста в случая - случаят е от края на 20-ти век и хората предполагат, че са космически кораби, но ако беше с едни петостотин години по-рано всички щяха да се кълнат, че са били Ангели и Демони, защото точно до черквата кацат!

  Всички тези срещи са много, много противоречиви и след толкова години активно изследване както и друг път съм писал, ако има нещо Сигурно е това, че Нищо не знаем!

  А какво ще стане, ако тези светлини не са космически кораби, а Сценка от продължаваща хилядолетия Постановка?

  Постановка на вид Интелигентен Разум, за който един човешки живот е просто един миг, по-кратък от мигване. Постановка с която този интелект Взаимодейства с Нас - Човечеството и ни насочва в додени желани от Него посоки - преди се кланяме на Богове, сега търсим трескаво Извънземни...

  Умело режисирани и поставени тук-там във времевата линия и уж по нищо свързано събития, оформят нашите вярвания, идеи, и ако се замислите виждате, че НЛО са модерните Митове и Легенди - архетипи като тези за Всемирния Потоп, за Орфей който слиза в Ада да спаси Евредика, Демони, Ангели...

  Представете си едно стъкло на Петри в което поставяме биологичен материал за посявка на бактерии - има вода, хранителни вещества, поставяме стъклото на осветено или тъмно място в зависимост от бактериите, които искаме да отгледаме и изследваме. Тъй като хората и бактериите функционират и възприемат различни мащаби, ако бактериите имаха разум за тях взаимодействието от страна на лаборанта с пипети, игли и пинсети по повърхността на стъклото би изглеждало, като нещо паранормално, нещо отвъд техния двуизмерен свят!

  За бакетриите би изглеждало, че Космически Кораби помагат на аварирал, който се е приземил, а всъщност лаборант се опитва с пинсети да извади отчупило се парченце от пинсета!

  За хората, които се интересуват повече отностно теорията за Системата за Контрол, която по някакъв начин управлява реалността ни, както и друг път съм писал може да потърсите и прочетете книгите на Жак Вале.

  Ще завърша с един извод-мисъл, който прочетох наскоро и не е мой, но е много, много точен - Хората Всячески копнеем и вярваме, че зад тези неща, каквито и да са те, ако не Ние то поне Правителствата знаят какво стои! Да, със сигурност знаят, в тайни лаборатории в Сащ и Русия, правят експерименти, влезли са в договорености с "извънземните"...

  Всъщност това е Защитна Психологическа реакция, при която поради Страха от Неизвестното, Всячески искаме да имаме Контрол над ситуацията и дори не пряко, то видиш ли Тръмп и Путин, Няма как да не знаят истината! :) Защото... ако не е така и никой няма ни най-малка представа какви са тези неща ние сме абсолютно беззащитни и уязвими пред този вид Непознат Интелигентен Разум, който манипулира и оформя разбиранията и съдбата на Човечеството според неговите си цели!

  ОтговорИзтриване