03 април 2020

Серийният убиец убиващ други убийци

Вселената е толкова многообразна, а светът е толкова пъстър, че едва ли някога ще имам повод да кажа "няма за какво да пиша повече в Мистерика". Хората са безкрайно различни, природните и "не-природните" феномени са разнообразни. Дори НЛО случаите са пълни с вариации, припомнете си статията от преди няколко дни - за Коларис, Бразилия. Събитията там рязко контрастират с "обичайните" наблюдения на "летящи чинии".

Сега ще разкажа за един нетипичен сериен убиец. И преди съм подготвял статии за тези опасни хора. Обикновено те се насочват към определена демографска група - жени, млади гей-мъже, проститутки (любимите на Джак Изкормвача, класика в жанра) и т.н. Педро Родригес Фильо от Бразилия убива...други убийци.

Така той се вписва чудесно в това, което съм загатнал с 4 изречения в тази статия от 2011:


Има компютърни вируси, които унищожават други компютърни вируси

Има биологични вируси, които ликвидират други биологични вируси (ееех, няма ли да се появи някой такъв срещу коронавируса)

Ето, че има и убийци убиващи други кримки.

Това не е нещо съвсем ново и нечувано, дори има един американски сериал с такава тематика - "Декстър". Споменатият бразилец обаче бие по брой на труповете всички останали преди него.

Педро Родригес Фильо (Pedro Rodrigues Filho) е роден през 1954 в Санта Рита До Сапукай и дори още преди да се пръкне на белия свят се запознава с насилието. Баща му изритва бременната му майка в корема и в резултат на това Педро се ражда с охлузен череп. През следващите години бащата-насилник редовно ще пребива семейството си. Когато малкият Педро е на 13 години, в един момент не издържа и след спор си го изкарва на свой по-голям братовчед. Почти успява да го убие. Предполага се, че именно тогава се отключва желанието да сее смърт.

Бащата на Педро е училищен пазач и през 1968 е уволнен, защото е обвинен че е крал храна от училището. Малкият Педро счита, че това е несправедливост - баща му може да е насилник, но не е крадец. 14-годишното момче се сдобива с пистолет и застрелва кмета на града пред самата градска управа, той е уволнил баща му. След това убива и предполагаемият истински крадец.

След тези първи две убийства непълнолетното все още момче се укрива в бордеите на Моги Дас Крузес близо до Сао Пауло. Тук започва кариерата му на сериен убиец. За да се издържа, Педро убива и краде от дилърите на наркотици и разни други криминални елементи. Скоро се запознава с момиче на име Мария Апересида Олимпия. Те заживяват заедно и жената забременява. За първи път Педро изпитва нещо като нормален живот. Почти напълно спира с насилието срещу криминалните типове и е на път да стане един нормален семеен мъж. Бандите занимаващи се с наркотици обаче не могат да му простят деянията. Те убиват годеницата му Мария и все още нероденото им дете.

Педро Фильо се изпълва с решителност да отмъсти за своята любима. Точно като във филмите, започва методично да изтезава и убива уличните дилъри и престъпници за информация кой точно стои зад убийството. Накрая разбира кои са босовете поръчали удара. Педро събира приятели и дори избира показателен момент за отмъщението си - сватбата на един от замесените. 18-годишният младеж и приятелите му нахлуват на празненството и застрелват 7 гангстра, 16 други са ранени.

Педро е добре известен на полицията по онова време, но тя не полага особени усилия да го залови. Оставя го да прочиства улиците от други криминални елементи.

През 1973 обаче се случва нова трагедия. Бащата на Педро, насилникът, убива с мачете майка му. Веднага след като разбира новината, младият Фильо крие един нож в дрехите си и отива на посещение на баща си в затвора. Убива своя отец като го намушква 22 пъти пред погледите на шокираните надзиратели. Педро дори изважда сърцето на баща си и отхапва от него. Педро и арестуван и е вкаран в една полицейска кола, докато се реши къде да бъде закаран. Вътре има още двама престъпници. С голи ръце Педро убива единия от тях щом разбира, че той е изнасилвач.


След като е осъден Педро Родригес Фильо е изпратен в един затвор предназначен за най-тежките престъпници. Тук той не спира с убийствата като основно предпочита изнасилвачи, педофили и дилъри на наркотици. Една затворническа банда се опитва да го убие, защото преценява, че е твърде опасен и неконтролируем. Петима затворника нападат Педро в двора на затвора. Той убива трима от тях, а другите двама побягват. Повече никой не смее да му се противопостави и дори и най-закоравелите престъпници треперят пред него.

Педро Фильо трябва да бъде освободен през 2003, но присъдата му е удължена до 2007. Предполага се, че в затвора е убил поне 47 човека. През 2011 отново е арестуван и съден за деянията му в затвора. Отново излиза на свобода през 2018. Изчислява се, че общо е ликвидирал над 100 човека.

Днес "бразилският Декстър" както го наричат не се занимава с престъпления. Той има YouTube канал и се опитва да насочи младежите в правилния път, далеч от престъпния свят.

Източник


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Мистериозни автомобилни катастрофи - Кристин Скубиш
Мистериозни автомобилни катастрофи - принцеса Даяна
Изчезването на Чарлз и Катерин Ромер

1 коментар:

  1. Ама то този Педро е не само за филм, ами направо за сериал в поне 5 сезона :) Извън кръга на шегата винаги съм си мислила, че и лошите хора на земята имат мисия- да убиват други лоши... Понякога като в математиката - х - прави +
    Интересна статия. Благодаря Ви.

    ОтговорИзтриване