22 април 2020

Който е откраднал прокълнатият артефакт в началото на годината, да го връща обратно!

Това е шегичка, която видях в Интернет. Поне първоначално ми изглеждаше като шега, но вече не съм сигурен, в нищо не съм сигурен.


"Пожар около Чернобил, Кракатоа изригна.

Който и да е откраднал някакъв прокълнат артефакт в началото на годината, да го върне обратно"

Поне първата част не е шега. Ако не следите новините или поне по-малкия ми блог Мистерика Дейли, ето ви един линк, където бегло съм споменал и за Чернобил и за Кракатоа, както и за някои други текущи събития:

Бедствия (подборка към 17 април 2020)

Към настоящият момент горските пожари край Чернобил вече са потушени уж. Казвам "уж", защото поне на два пъти украинските власти обявяваха, че ситуацията е овладяна, но пламъците се разгаряха наново. По едно време огънят достигна на едва половин километър от саркофага покриващ избухналия през 1986 година атомен реактор. Радиационният фон в района се увеличи няколко пъти, дори и други части от Украйна непопадащи в зоната "Чернобил" отчетоха завишени нива. Представям си какво щеше да стане ако пожарът бе обхванал и основната част от авариралата електроцентрала.

Кракатоа (наричан и Кракатау) също не е случайно място. Ето малко информация от Wikipedia:

На 26 август 1883 г. се чува взрив и се издига огромен черен облак от вулканична пепел. На следващия ден островът е пометен от чудовищна експлозия – най-мощното вулканическо изригване, известно на учените. Две трети от Кракатау изчезват, части от острова политат на височина 70 – 80 km и се разпръскват на площ от 1 000 000 km². Взривът е чут чак в Австралия и в югоизточните части на Русия. Над 19 km3 скали, раздробени на прах, излитат във въздуха, закривайки слънцето. В продължение на 3 дни район с радиус 280 km потъва в мрак. Вълни цунами с размери 57 m достигнат бреговете на Ява и Суматра и унищожават крайбрежните селища и загиват общо 37000 души.

Последиците от гигантския взрив са почувствани в цял свят. Температурите спадат с няколко градуса, тъй като вулканичният прах спира слънчевите лъчи. Дори в много отдалечени райони са наблюдавани невероятно красиви залези, а луната често е синя или зелена в резултат на отражението на светлинните лъчи от праха във въздуха. Дори сеизмичните вълни от изригването достигнат до Лондон и повишават нивото на река Темза.

Сега този вулкан отново се е активирал! Представяте ли си, ако отново изригне с такава сила като 1883! Светът в момента се бори с опасната пандемия от Covid-19, една втора криза (Чернобил, Кракатоа или нещо друго) просто би ни довършила! Така, че колкото и да е невероятно, ако някой наистина като във филмите е взел някакъв прокълнат артефакт от някъде и по този начин е активирал древно проклятие спрямо целия свят, нека го върне о време!

Впрочем не че искам да правя връзки там, където не съществуват, но дали идиотите предвождани от Грег и Дана, които направиха някакъв неясен дори за тях ритуал, нямат нещо общо? Описах приключенията им в началото на годината тук, прочетете и коментарите на Радослав под статията:


Завършвам статията с нещо още по-странно от всичко описано до тук. Индонезийските учени са заявили, че поне една от експлозиите чути в района на Джакарта, всъщност не е била причинена от изригващия вулкан Кракатау. Не са сигурни какъв точно е източника. // Връзка

В коментарите под оригиналната статия, от която превеждам, са изказани какви ли не предположения за източника на избухванията, къде на шега, къде на сериозно. От извънземни до проекта "Син лъч". Аз пък искам да побавя още едно обяснение, къде на шега, къде на сериозно - древен демон пробуден от ритуали извършени от някой, който си няма да идея с какво се е захванал (кашлюкданаигрегкашлюк).

Обновление: Писах настоящата статия в почивните дни. След това се случиха още неща, изглежда нещата около Чернобил са сериозни. В Киев наложиха още ограничения за излизане на вън и този път те не са свързани с коронавируса! До България достигна слухът, че радиацията идва насам. Дори се наложи властите да правят извънреден брифинг по темата и да опровергават мълвата.


Тази сутрин (21 април) измерих радиацията с моя гайгеров брояч. Засега няма повишение в радиационния фон...засега.ПОДОБНИ СТАТИИ:Обладаните от зла сила въглища

Няма коментари:

Публикуване на коментар