18 април 2020

Дали учените засякоха паралелна вселена движеща се на обратно?

Всяка година група учени провежда определен научен експеримент над ледовете на Антарктика. Те пускат един гигантски балон носещ набор от високочувствителни антени.

Целта на този експеримент е да улавя елементарни частици идващи от космоса. През първите две години антените на практика не улавят нищо освен непотребен шум на заден фон. На третата година обаче решават да проучат това, което първоначално са помислили за "шум". И макар много от записаното наистина да се оказало радио излъчвания от земни източници, едно нещо в фоновия шум ги изумило. Това била високоенергийна елементарна частица, която обаче не идвала от космоса, а сякаш от дълбините на Земята.

Това откритие било направено през 2016. От тогава различни учени са изказвали различни хипотези за произхода на тази частица. Като цяло всички са били оборвани. Останал един фантастичен вариант - тази частица идва от паралелна вселена създадена заедно с нашата при Големия взрив, която обаче се движи на обратно. Всичко в нея трябва да е обърнато - от времето до посоките. Позитивното е негативно, лявото е дясно.

Източник

А се чудихме от къде идват тези магонисти...Няма коментари:

Публикуване на коментар