16 април 2020

Мистериозно същество всява паника в Индия

В момента в Индия, както в много други страни, са наложени ограничения за придвижването и излизането на вън. Даже може би сте попадали на клипове в Интернет как индийските полицаи следят за спазването на забраните - бият хората с пръчки. В България поне само глобяват.

Дали карантината и вируса имат нещо общо, но в няколко индийски села в Трисур се твърди, че се е появил мистериозен нощен посетител. Почти всяка вечер около 21 ч. съществото започва да тропа по покривите на хората. Понякога чука и на вратите и на прозорците. Засега заради тъмнината никой не е успял да го разгледа добре, единствено хората са забелязали, че той/то/тя е изключително бързо и с лекота прескача от покрив на покрив.

Това описание много ми напомни за английския "Джак с пети на пружини" и словашкия Перак.

За Перак съм писал тук:


А за Джак има дори две статии:Дали индийското същество и двамата споменати фантоми не са всъщност едно и също създание появяващо се от време на време тук и там? Би било интересно.

Има и по-обикновено обяснение. На някой индиец му е скучно да седи по цели дни и нощи у тях и си прави шегички със съселяните си.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Мистериозна миризма отново се появява в Пенсилвания
Вино потича от чешмите в Италия
Прокълнатото село Инунаки в Япония

Няма коментари:

Публикуване на коментар