26 април 2020

МИСТЕРИКОН (26 април 2020)


В миналия бюлетин споменах за поредният природен вид заплашен от изчезване - сладководните миди. Понякога има обаче и противоположни новини - за видове (или най-малкото сортове, както е в случая), които са смятани за изчезнали, но биват преоткривани. 10 сорта ябълки смятани за изгубени са били намерени в северозапада на северноамериканския континент. (Източник)


Тази новина естествено е супер, но докато не преоткрият наново някой жив динозавър няма да се задоволя!А спомняте ли си звездата Битългейзе, на която многократно съм обръщал внимание в блога? Само от началото на тази година статиите за нея са две, ето втората от тях (в нея има линк и към първата):


Причината да ѝ отделя толкова внимание тази година бе, че тя бе започнала да притъмнява. Според някои това даже е признак за нейното предстоящо избухване в свръхнова. Изглежда избухването се отлага, защото Битългейзе е възстановила яркостта си така мистериозно, както и беше притъмняла. (Източник)

Обичате ли дивите предположения? Аз да! Затова нека ви шокирам с поредно такова. Дали е възможно да има някаква връзка между тази звезда и коронавируса, а? Все пак вирусите като цяло продължават да са голяма загадка за наука. Според някои възможно е някои от тях да имат космически произход. Може би космическите лъчи им оказват някакво влияние. Дали Covid-19 не се е активирал след като постъпващите от Битългейзе сигнали са намалели? Сега когато обичайното ниво космически лъчения идващи от тази звезда са на нормалното си ниво, дали корона-чан ще изпадне пак в летаргия?

Още една космическа новина от преди седмица, този път свързана и с нашата страна:

Десетки сателити на Илон Мъск прелетяха над България


Малко хумор в тази връзка:Горната снимка е доста малка и затова я увеличих. Освен самото смешно послание, прави впечатление, че Уиндолс-а на човека пишещ до Мъск е нелицензиран ;)


А чудили ли сте се от къде идва изразът "паркирал като арабин в пустиня"? Не се чудете, така безотговорно Аладин си паркира летящото килимче - да заеме две паркоместа:

Няма коментари:

Публикуване на коментар