05 март 2020

Коронавирус - последни новини

Връзка към последната статия преди настоящата посветена на коронавируса, от нея чрез линквете може да стигнете до всяка друга статия, която съм писал по темата:

Коронавирус: последни новини към 3 март 2020

След горната статия в Мистерика Дейли излезе и друг тематичен материал, нека вкараме малко хумор:

Странни маски срещу коронавируса

Към момента по официални данни заразените са:

95 006

Починалите:

3 252


Следват последните новини във връзка с коронавируса.

Първи регистриран случай в Украйна (източник)

И Гибралтар записа първи случай (източник)

Заразата се разпространява все повече и в Южна Америка, случаи в Аржентина (източник) и Чили (източник).

Първи заразен и в Полша (източник).

Испания съобщи за първи смъртен случай от коронавирус

Първи смъртен случай и в Ирак (източник)

Междувременно Световната Здравна Организация повиши вероятността за фатален изход след заразяване с Covid-19 на 3.4%, до сега мисля, че бе 2.8%. Това значи, че на всеки 100 заразени 3-4 ще починат. За сравнение при обикновения грип този процент е под 1. А имаше хора, които твърдяха, че новият коронавирус бил по-безобиден от грипа... // Източник

Сега ще разкажа за едно мое лично преживяване от 1-ви март, което вероятно няма много общо с коронавируса, но ми се стори страшно странно. В началото на статията дадох линк, чрез който може да се стигне до всеки друг материал, който съм посветил на заразата, в който и да е мой блог. Въпреки това ще дам директна препратка към тази статия в Странни игри в странни дни:

Resident Evil предсказва китайският смъртоносен вирус?

Прочете я, за да разберете защо давам тази снимка, която направих в една малка уличка в центъра на София:


Какво прави автомобил с лого на фиктивна корпорация насред София?! Минах покрай колата на път за неделния курс на който ходя от известно време. След една минута стигнах до входа на сградата, където са занятията. Натиснах звънеца, някой отвори дистанционно вратата и влязох вътре. Нямаше никого в нито една от учебните зали! Ако дойде преподавателката преди нас, тя е тази, която ни отваря. Ако сме подранили, чакаме отвън докато дойде. Колкото и да звъним, няма кой да ни отвори. Предполагам можете да си представите колко странно се почувствах в този момент. Бях минал покрай автомобил с лого, което ми се стори странно, а миг по-късно ми се случи още една загадка.

Завършвам с една песен. От както избухна епидемията, в Интернет се появиха десетки песни посветени на коронавируса. Ето най-добрата от тях:


Няма коментари:

Публикуване на коментар