28 март 2020

Прокълнатото село Инунаки в Япония

В префектурата Фукуока в Япония има един изоставен шосеен тунел. Той е свързан с редица зловещи истории, но още по-зловещо е това, което евентуално може да се намери отвъд него стига да се тръгне по точната малка пътека в страни.

Още при строежа на тунела Инунаки Тоге се случва трагедия - част от него се срутва и загиват няколко строителни работници. Има и легенда, че през 1988 група престъпници нападат разхождащ се наблизо мъж. Те се опитват да го изгорят жив. Целият в пламъци той успява да избяга в тунела, където умира. Заради тези случаи (единият от които може би е измислица) шофьори разказват, че често са виждали привидения когато са минавали през тунела. В крайна сметка този проход е затворен, защото е изграден друг тунел през който сега минава трафика.

Легендите обаче никога не умират, те се развиват. Около 1999 се появява една интересна крипипаста, в основата, на която изглежда стои един единствен японски блогър (хехе, японците винаги са били напред, през 1999 аз все още се учех как да се връзвам с Интернет по телефона чрез модем, а те вече блогове са водили). Той предава в "реално време" как тръгва по една малка пътека в страни от стария тунел и стига до загадъчно място. На една стара изкривена табела можело да се разчете следният надпис:

"Японските закони и конституция не важат тук".

Японският блогър продължил смело напред и стигнал до старо изоставено село още от времето на японския период Едо (17-ти век). Поне първоначално селището му изглеждало изоставено. Скоро любопиткото осъзнал, че не е сам, но дали тези, които го наблюдавали отдалеч били въобще хора, не можел да каже. В един момент обновленията му за това какво се случва, изцяло спрели.



Други интернет потребители се разровили в историята и открили, че има някои неща, които биха потвърдили евентуалното наличие на изоставено село в този район. Между 1603 и 1868 селото било лично притежание на силния по това време клан Курода. От него те набирали работници за добив на въглища от близка мина (добре, че поне въпросните въглища не експоадирали внезапно, който е чел вчерашната статия, ще се сети за какво говоря). Именно в този период селото придобива специалния си статут - в него не се прилагат японските закони, а само тези на клана. В един момент обаче селото е ударено от голямо природно бедствие и е почти изоставено. Почти, но не съвсем. Останалите да живеят в него селяни се отдават на странен култ, според някои те са викали демони, според други са се отдали на кръвосмешения и канибализъм (ох, как можах да го кажа! Според Явор Дачков всяко споменаване на канибализма е грешно грешно грешно и едва ли не ще докара хомосексуалните на власт :D). Историите за село Инунаки завършват с това, че остатъци от него все още съществуват, те са населени или с демони или с изродените наследните на някогашните селяни, които ще нападнат със сърпове всеки появил се външен човек.


Някои по-скептични интернетаджии са се опитали да отделят истината от измислицата. Село Инунаки наистина е съществувало и наистина е било важна част от икономическата дейност на клана Курода. През 1889 е силно засегнато от наводнение. След това то е до голяма степен изоставено, а някои негови махали са станали част от съседни села, което е по-различно от това да бъде населено от канибали и демони.

Няколко години по-късно в Япония излизат две хорър видео игри - "Siren" и "Forbidden Siren". В тях им едно изоставено село, което удивително много прилича на Инунаки. Според някои създателите на играта са черпили идеи от описаната по-горе история. Според други те самите са публикували "пътуването до изоставеното село", един вид реклама на предстоящата им игра.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:




Мистериозни автомобилни катастрофи - пътят Олднал




Мистериозни автомобилни катастрофи - Грейтфул Доу




Мистериозни автомобилни катастрофи - Уили Макрай

Няма коментари:

Публикуване на коментар