23 март 2020

Живеем във времето на Оруел + КОРОНА-ЧАН бюлетин

Бедни ми, бедни средностатистически човече! Наистина ли си толкова тъп за колкото те смятат чичовците и лелките от телевизора и от поредния медиен сайт, който отваряш? Не знам, надявам се, че не си глупав, макар че мнозина те смятат именно за такъв, щом продължават да те заливат с врели-некипели. Това трябваше да е поредният коронавирус бюлетин, но във вчерашният неделен следобед се наслушах на достатъчно глупости и реших да почна материала по друг начин. След първите няколко случая на заразяване всички управляващи се стреснаха и единодушно приеха да се наложат строги мерки. Вчера обаче ми се стори, че се проведе групова атака срещу извънредното положение. Няколко експерти и други важни личности, които не желая да споменавам по имена, се включиха в одумването. Явно са решили, че няма да сме толкова сериозно засегнати като в Италия и отново е време да започнат с обичайните си игри. Какви са им точно мотивите, мога само да гадая, предполагам пак всичко опира до дребнавите им политически сметчици.

Единствено ще дам линк към изказването, което "преля чашата" на търпението ми:


През 2008-2009 г. беше епидемията от свински грип. Тогава, пролетта на 2009 г., в България загинаха 4000 човека за един месец. Това припомни в предаването "Денят започва" с Георги Любенов по БНТ проф. Олег Хинков, реаниматор и бивш заместник-министър на здравеопазването.

МОЛЯ?! Този наистина ли мисли, че всички ние сме късопаметни идиоти?! Явно точно така си мисли както той, така и всички политици и журналисти, които редовно ни се хилят от екрана. Явно очакват да помним по година-две назад. Примерите са десетки, но ще дам пример точно със споменатия от Хинков свински грип. На 19 януари т.г. в "Мистерика Дейли" публикувах поредна подборка с актуалните към онзи момент бедствия:


Една от новините бе свързана със смъртен случай в България предизвикан от свински грип. Възмутих се от това, че медиите определиха това като първа жертва и дадох примери, че и преди е имало по някой и друг случай.Спомените ми са за по няколко случая на година, което противоречи на определението "първа жертва" и още повече на четирите хиляди починали на Хинков. За всеки случай потърсих стари новинарски статии от споменатата 2009-та. Може пък наистина толкова много хора да са измрели, а аз по някаква причина да съм го проспал. Ето какво намерих:

6-и смъртен случай от A(H1N1) у нас

Статията е от ноември 2009. ЯВНО НЯКОЙ ЛЪЖЕ!!! Или тогава или сега. Или Хинков си ги е извадил от въздуха тези хиляди жертви или тогава са скрили истината от нас представяйки ни, че има едва шест фатални случая. Предполагам, че лъжеца в случая е Хинков. Няма как в България да умрат за един месец 4000 човека от грип и това да се прикрие (освен в "комунистически" Китай, където умряха в пъти повече от коронавируса отколкото официално бе обявено).

За жалост наистина малко хора ще подложат думите на професора на съмнение. Повечето ще приемат думите му за чиста момента и все повече ще възроптават срещу мерките взимани срещу коронавируса. А дали и 100 човека ще прочетат настоящата статия и ще се замислят за казаното?

Между другото проверих от чисто любопитство в чие правителство е бил замесник-министър проф. Хинков. Бях готов да се обзаложа, че това е бил кабинета Орешарски. Не познах, бил е част от правителството на Симеон Сакскобургготски, вторият най-голям лъжец след Ореха. "За 800 дни ще се оправи, вЕрвайте ми".

С горчилка продължавам нататък с планирания бюлетин.

Предишната подборка на новини бе тази:

Коронавирус - последни новини към 20 март 2020

А последната статия със статистика бе тази:

Коронавирус - обобщение на последни новини и обратна връзка от читатели

Не забравяйте, че винаги можете да избягате за малко от черната дупка, в която изпадна цялата държава с тази статия граничеща с фантастичното:

Китай, Марс, коронавирус

Раздел I
Статистика

Заразените минаха 300 000. Починалите надхвърлиха 14 000.

В световен мащаб:

Случаи на заразяване: 326 869 (+112 317 спрямо 19 март, когато за последно правих сравнение)

Смъртни случаи: 14 321 (+5 547)

Излекували се: 96 628 (+13 060)

Все още болни: 215 920 (+93 710)

Източник

В България:

Случаи на заразяване: 185 (+93)

Смъртни случаи: 3 (+1)

Излекували се: 3

Все още болни: 179

Източник

Средна смъртност за света: 4.38%

Средна смъртност за България: 1.62%

Раздел II
Новини

Това видяхте ли го? В Италия военните са започнали да извозват починалите от най-засегнатите области към други райони, защото местните крематориуми не могат да се справят. Честито! Това ни чака ако продължавате да вярвате на хора, които неглижират ситуацията и твърдят, че корона-чан (за това име накрая) е по-безопасен от обикновените грип и настинка. Кога заради обикновен сезонен грип е трябвало да се намесва армията?!Така и така заговорих за Италия. В момента тя е най-силно засегнатата страна. Това породи редица конспирации, които поне четирима отделни читатели и дори един познат от работата ми, ми пратиха. Макар да не вярвам в лансираните тези, все пак ви благодаря. Винаги е интересно да се види какво мислят други хора.

Нещата се въртят около голямото учение на НАТО, което трябваше да се проведе тия дни. Коронавирусът бил за отвличане на вниманието, истинската цел е нападение срещу Русия. А точно Италия е ударена, защото се е опитала да излезе от хватката на САЩ, на Новия световен ред и т.н.

Но шило в торба седи ли? Чухте ли, че вече има нов вариант на тази конспирация? Военното учение "Defender Europe 20" е имало за цел всъщност да арестува водещите европейски сатанисти от "Дълбоката държава" (Deep State), които не са можели да избягат заради наложените ограничения заради пандемията!!!! Ха сега де, разбрахте ли!

Are Deep State Satanists being Arrested under Cover of Defender Europe 20 Exercises?


За щастие или за нещастие има по-прозаично обяснение защо в Италия смъртността е толкова висока. Прочетете този материал:

Защо коронавирусът порази толкова тежко Италия

1. Италия бе на второ място в света по средна възраст на населението

2. Много млади хора в Италия живеят при родителите си и дори бабите и дядовците си, но работят в други градове, което налага много да пътуват. Така заразата изключително бързо се е разпространила.

За жалост се появяват все повече плашещи данни свързани с новия вирус. Досега се знае, че най-често умират най-възрастните. Другите просто го преболедуват. Но дали е само така?

Нови данни за коронавирус: трайни увреждания при излекуваните?

Препоръчват на китайските мъже, боледували от коронавирус, да си направят тест за безплодие

Настръхвам...нима починалите ще се окажат по-големи късметлии от оцелелите, някои от които цял живот ще имат хронични здравословни проблеми?

Но за това ще му мислим едва след като овладеем положението с разпространението на вируса. Засега все още хората по света мрат като мухи.

Почина бившият президент на Реал Мадрид Лоренсо Санс

Румъния потвърди първия смъртен случай на заразен с коронавирус в страната

Първи смъртен случай от коронавируса и в Кипър

Първа смърт и в Израел (източник)

Пласидо Доминго с положителна проба за коронавирус

Икономиката на свой ред е повлечена към дъното от здравната криза:

Wall Street завърши най-лошата си седмица от 2008 г. насам

Една добра новина. Дори и при най-тежките случаи се оказва, че има надежда. 87-годишен американец с 5(!) съпътстващи заболявания успешно се е справил с коронавируса и скоро ще бъде изписан от болницата. // Източник


В България също има оздравели:

Трима излекувани от коронавирус в България

То това хубаво ама да попитам какво стана с пробите на човека, който умря в Русе и бе избягал от блокадата в Банско?

Мъж, хвалил се, че е пробил блокадата в Банско, намерен мъртъв в Русе

Повече нищо не се чу - от корона-вирус или от нещо друго е умрял? Да не се окаже все пак, че крият истинския брой починали...

Раздел II
КОРОНА-ЧАН атакува

Корона-чан? Това е името, което разни кибици лепнаха на новия вирус, макар че не е много точно. В Япония използват уважителното "-чан" към имената, не в Китай. Но пък звучи добре! Кара ме поне малко да се усмихна. Дори и в най-големите кризи трябва да можем да пускаме по някоя шега от време на време, иначе ни е спукана работата.

А Корона-чан вече дори е изобразена в изкуството. Доста добре се е получило.
2 коментара:

 1. Как искаш да помнят какво е било 2009г., като забравиха какво говореше самият Мутафчийски до началото на март? И той, и всички останали обясняваха с пяна на уста, как Ковид19 е по-лек и безопасен от сезонния грип. Че някои дори твърдяха, че няма да стигне до България, защото Китай е далеч. Слушах и се чудех в коя реалност живеят. Претърпяха катарзис за една нощ и от 8.03.20 вече вкупом обясняват колко е страшен и опасен. И хората ги аплодират, възхваляват за загрижеността им. А други не вярват, защото почти два месеца слушаха колко е безопасен.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Анонимен25 март, 2020 19:20

   Именно! И аз това повтарям, ама сега почти всички му се възхищавате, че едва ли не не спал по цяла вечер за да ни спаси. Ако той и разни други не ни обясняваха колко безобиден бил вируса, хората щяха да се предпазват от по-рано и да вземат по-сериозно нещата.

   Изтриване