21 март 2020

Китай, Марс, коронавирус

Въпреки пренебрежителното отношение на някои хора, Covid-19 е страшно нещо. Именно заради сериозността на нещата, малко по-встрани останаха не-толкова сериозните конспирации свързани с този пандемичен вирус. Те са интересни и дори забавни за четене и обикновено си казваме "някой е дал голям полет на фантазиите си", но в същото време тайно си мислим....ами ако в тази безумна теория има нещо вярно?!

Още преди да избухте епидемията Китай имаше амбициозна космическа програма. Наскоро китайските власти обявиха, че не смятат да отлагат или отменят планираните за 2020 изстрелвания, включително и мисията насрочена за месец юли - тогава ще бъде изстрелян апарат, чиято цел е да кацне на Марс. И знаете ли къде се сглобява тази сонда? В Ухан, градът, в който за първи път се появи смъртоносният коронавирус!

Случайност? Казват, че няма случайни неща! (Първи път! Има ли по-високи оферти?)

Нека се замислим. Китай все повече оспорва доминацията на САЩ и Русия в космоса. Да припомня:

Китай с планове за своя собствена космическа станция (обявление от 2011, почти десет години по-късно програмата известна като Тиенгун е в финалната си фаза)

Китай строи най-големия радио-телескоп в света (още един материал от 2011, телескопът заработи през 2019)


Въпреки тези успехи, китайците не могат да се похвалят особено много що се отнася до Марс, там нямат сериозен пробив. Именно затова в космическата надпревара на тази азиатска страна твърдо е определено третото място. Новата мисия от юли има всички шансове да промени ситуацията и Китай да заяви претенции да е една от двете водещи космически сили, дори да застане начело в изследването на космическото пространство. Това никак не се харесва както на Тръмп, така и на Путин. Тяхното управление и контрол над населението се базира над идеята, че съответната нация е едва ли не богоизбрана и номер едно в света. Как Доналд ще обясни на тръмпанарите, че някакви си жълти комунисти са по-напред от богоизбраната (God bless America!) американска нация? Ами Вова какво ще каже на руснаците? Русия гради образ на най-велика нация защото не допуска загниващото либерално-безбожно-гей влияние и е единствена защитница на християнските семейни ценности и традиционният начин на живот (в това влиза и пиенето на чист спирт за закуска и побоят над жените - не е майтап, според последните промени в руския закон за домашното насилие, побоят над съпругите не се наказва, освен ако мъжът не счупи костите на жена си!). И изведнъж някакви китайци-атеисти се оказват по-добри от руснаците, че дори и не пият водка, прилошава им от алкохола (може би знаете, че организма на азиатците не е толкова добре приспособен към усвояването на алкохола, затова и ако някога сте опитвали японското саке, вероятно сте останали изненадани колко по-леко е спрямо нашата ракия).

Именно затова отново на преден план излиза конспиративната теория, че коронавирусът е нарочно пуснат в Китай и то в Ухан, където се подготвят няколко важни бъдещи космически изстрелвания. САЩ или Русия (а защо не и заедно в тандем?) се опитват да вкарат прът в колелата на китайската космическа програма чрез Covid-19!

Но да се гмурнем още по-дълбоко, може би тези, които се опитват да унищожат китайската космическа програма не са САЩ или Русия, те дори не са хора! По-горе споменах китайският радио-телескоп, ето какво написах за него в този бюлетин МИСТЕРИКОН от 6 октомври 2019:

За едва 6 месеца от както започна да работи китайският радио-телескоп FAST (Five-hundred-meter Aperture Spherical Telescope) е засякъл над 100 бързи радио-сигнала идващи от един и същи източник наречен FRB 121102.

От години има предположения, че така наречените "бързи радио избухвания" не са естествен космически феномен, а са дело на една или няколко извънземни космически цивилизации. Дори в началото на тази година в Мистерика излезе статия по-въпроса (чрез линк в нея можете да стигнете до по-старите материали по темата):


Дали китайците не са на път да потвърдят това със своето агресивно изследване на космоса? Има различни теории твърдящи, че извънземните са наоколо, но нарочно не ни се показват, ето две такива:Така, че може би разпространителите на вируса, хвърлен в Китай, въобще не са руснаци или американци. Може би извънземните са твърдо решени да продължават да крият своето съществуване и се опитват да накарат хората да се борят за собственото си съществуване, вместо да гледат към звездите?

И докато сме на тема извънземни и коронавирус, нека припомня тази статия, която публикувах на 3-ти март:


Тя също разглежда връзката между заразата и извънземните същества, но с противоположната идея - "Те" не са разпространителите на опасния щам, той е създаден за борба с тях. Цитирам:

Хм, това би бил интересен сюжет за книга / филм. От години се говори, че тече тайна извънземна програма за колонизация на Земята. Ние не можем да им се противопоставим в пряка война, ще ни смажат с развитите си технологии. Затова земните правителства тайно разработват вирус който трепе внедрилите се сред човечеството извънземни клонинги. Като страничен ефект може да заразява и истинските хора. Но властите са готови да жертват няколко милиона от нас, но да изгонят и нашествениците.

Дали това всъщност не е причината за упоритата решителност на Китай да не отлага старта на мисията си до Марс? В крайна сметка, ако бе въпрос само на престиж, може би китайците щяха да поотложат малко датите за всичките си извеждания на ракети и апарати в космоса. Голяма работа, че няма тази година да заявиш претенциите си за велика сила в космоса, ще го сториш догодина.

Може би с апарата до Марс нарочно ще пътуват и херметически съдове съдържащи живи щамове от Covid-19? След като ударихме скритите клонинги на Земята, е време да им нанесем и решителен удар на Марс, където имат скрити бази. Леле, ако така продължавам в тази насока, това ще е сюжет не само за един филм, а за цял сериал!

Но да се върнем на нещо не толкова фантастично. Няколко дни след като Китай обяви, че няма да отлага планираните космически извеждания, НАСА обяви, че ще вземе мерки за предпазване на астронавтите от заразяване с коронавирус в космоса!

Случайност? Казват, че няма случайни неща! (Втори път! Има ли по-високи оферти?)


Дали НАСА не знае нещо, което ние не знаем? От къде би се заразил един астронавт с коронавирус в космическото пространство? От години има съвсем сериозна научна хипотеза предполагаща, че някои вируси може би идват от космоса. Дали именно заради това американската космическа агенция не взема тези мерки? Или пък се страхува, че апаратът на китайците вместо да полети към Марс, случайно или нарочно, ще се бухне в Международната космическа станция?! Да погледнем сериозно на възможността китайската космическа сонда наистина да пренесе Covid-19. Това не е напълно невъзможно, дори експертите ще го признаят! Защо?

Първо, вирусите са издръжливи. От години НАСА и другите космически агенции пращащи мисии до Марс, дезинфекцират апаратите си, защото се опасяват, че може с тях да пренесат земни бактерии и вируси на Червената планета. Така евентуално биха застрашили местният марсиански живот, ако наистина има такъв (спомнете си колко индианци са измрели от леки болести донесени от европейците, защото са нямали изграден имунитет към тях). Въпреки всички мерки, един щам от живи вируси може случайно да се промъкне на китайския апарат и без китайците да го слагат нарочно, за да трепят извънземняците.

Второ, все още сравнително често много земни апарати не успяват да постигнат целите на своите мисии. Губи се връзка с тях, взривяват се при старта, не успяват да достигнат околоземна орбита, дори падат обратно на Земята. Така че има шанс и този апарат от Ухан да даде някакъв дефект и да се удари в МКС или пък да падне обратно на нашата планета. Което би било голяма ирония. В момента много страни са затворили границите си, за да не се разпространява коронавируса с пътуващите хора. Ама помислили ли са за възможността заразата да дойде от небето под формата на бъкан с вируси китайски сателит?

Ще има ли трета случайност? Други наддавания! Продадено!

Източник


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Мистериозна гравитационна вълна
Нов напълно непознат вирус в Бразилия, китайският коронавирус идва от космоса

Няма коментари:

Публикуване на коментар