20 март 2020

Некадърен шофьор унищожава древна статуя на Великденските острови

Великденските острови са известни със своите загадъчни статуи. Защо са ги построили? Как са ги изправили (не са никак леки)? Защо развитата цивилизация, чието дело са те, е деградирала? Някои автори дори предполагат, че има извънземна намеса в появата на тези каменни фигури.

Дали е така, не се наемам да кажа, но за жалост отбелязвам, че това древно наследство постепенно се руши и то не само от природните стихии. Некадърен местен шофьор се е забил с пикапа си в една статуя и напълно я е унищожил.
Едно от нещата, на които винаги съм обръщал внимание в блога, са древните цивилизации. Сигурен съм, че е имало доста развити общества в миналото, дори и легендата за Атлантида почива на някаква истина. Защо тогава има толкова малко останали артефакти от тези древни развити цивилизации? Дали само защото се е минало много време и природните стихии са си казали думата? Дали защото консервативните археолози крият такива открития, когато попаднат на тях? Или има и още една причина - голямата безотговорност на много от хората. Унищожавай без да ти пука - "след мен и потоп".

Но какво се чудя - хората карат пияни без да мислят, че ще сгазят и убият някой, какво остава да пазят някакви статуи....

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Древните извънземни - по-малко известни теории

Няма коментари:

Публикуване на коментар