17 март 2020

Мистериозна миризма отново се появява в Пенсилвания

Жителите на Дауеър Каунти, Пенсилвания, САЩ имат странен проблем - отново се е появила вонята, което ги е преследвала преди известно време. Тя има мирис на петролни продукти и се появява внезапно в различни градове. След това изчезва също толкова внезапно само за да се завърне отново след няколко дни или седмици. Властите проверяват за всичко възможно - разлив на гориво, пожари, нелегално изхвърляне на боклуци, дори проверяват канализацията в различни градове. Така и не успяват да открият източника. В крайна сметка по едно време миризмата изчезва от само себе си.

Е, преди седмица "ароматът" отново се е завърнал! И отново източникът му е все така неуловим.

Според някои поне това, че се появява в различни градове, може да се обясни с ветровете. На където духат на там се насочва миризмата. Аз лично обаче не съм убеден в това обяснение. Метеорологичната служба има данни за въздушните течения. Може да направи анализ на къде са духали ветровете и къде се е появявала миризмата и така чертаейки линии да засече къде те се пресичат. Там би трябвало да е източникът на вонята.

А може би той се мести? Но какъв тогава ще е този източник, който е толкова силен, че да усмърди цял град и да е подвижен?

Според някои трябва да причислим странните миризми към други необясними "природни" феномени като странните звуци и светлини. Направим ли го обаче, крачката да обвиним извънземните и за миризмата е малка (а защо пък не всъщност :D ?). Доста смрадливи трябва да са тези гости от звездите....

Източник


Няма коментари:

Публикуване на коментар