11 март 2020

Обсебените от духове общежития на университета в Охайо

Този университет се намира в град Атина, Охайо, САЩ. Това е доста старо учреждение, основано е през 1804, а за студенти отваря врати пет години по-късно през 1809. Университетът има една дузина зали и цели сгради, за които се говори, че са обсебени от духове. Над всички обаче изпъква едно общежитие известно като Уилсън Хол. В сравнение с другите сгради, тази е сравнително нова - построена е през 1965 година. За мрачната слава на това здание допринася един интересен факт. Ако се вземе карта на града и се начертае пентаграма върховете на която са 5 местни гробища, Уилсън Хол ще се падне горе-долу по средата.

За да са нещата още по-зловещи има и непотвърдени градски легенди свързани с това общежитие. Твърди се, че е построено на място където някога е било гробището, където са погребвани починали пациенти на местното психиатрично заведение. Действително някога е имало психиатрия в Атина, но тя е затворена през 1993. Няма много логика в това починали пациенти да са погребвани в отделно гробище, а не в някое от съществуващите градски гробища.

Други твърдят направо, че на мястото на общежитието е имало индианско гробище, но това се твърди за всяко място в САЩ, което има паранормална слава. Друга легенда твърди, че в миналото сатанисти са провеждали ритуали наоколо.


Най-интересната легенда обаче е свързана със стая 428 и може би има нещо вярно в нея, защото тази стая е зазидана и вече никой студент не може да се настани в нея. Разказват, че още с първото настанено момиче се случило нещо зловещо. Студентката станала затворена в себе си и взела да се интересува само от окултизъм, според някои дори е призовавала нечисти сили в стаята. Накрая тя се самоубила като различните варианти на легендата си противоречат как точно е станало това. В една версия момичето скача през прозореца, а в друга си прерязва вените.

След това всеки, който бива настаняван в тази стая има лоши преживявания. Някои чуват гласове и странни шумове, други изпитват необяснимо безпокойство и дори паника, която ги кара да бягат от стаята. Трети дори виждат духа на умрялата студентка. Накрая стаята е запечатана от управата на общежитието.


Някои днешни студенти твърдят, че в Уилсън Хол продължават да се случват паранормални неща по другите стаи и етажи. Гласове, звуци, полтъргайстка активност и отново призракът на споменатото момиче.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Мистериозната смърт на Кристофър Кейс
Компютри обсебени от духове
Призрачен глас в гробище

Няма коментари:

Публикуване на коментар