07 март 2020

МИСТЕРИКОН (7 март 2020)

Едно от нещата, за които използвам бюлетина МИСТЕРИКОН е да давам нова информация относно по-стари материали. През вече далечната 2014 публикувах ето това:


През годините с коментари под статията съм следял дали някой няма да доживее до по-голяма възраст от най-високата официално призната (119 години и 97 days). За пореден път този рекорд изглежда няма да бъде подобрен. Наскоро на 112-годишна възраст е починал най-възрастният мъж на света, който бе японец. Интересно, че за пореден път това се случва след като получи награда от Гинес. Сякаш тези признания ги уручасват и хората умират месец-два след като ги наградят. (Източник)


Към този момент най-възрастната жена е Кане Танака от Япония, която е на 117 години (Източник)

Друга тема, която следя (обикновено в Мистерика Дейли) е за безплатния транспорт. Ето какви новини съм давал досега:
А ето какво е новото:


Явно писалите статия не знаят, че първата страна е Естония, но това няма голямо значение. Въпросът е друг - София, а и всички градове в България КОГА?????

Една скръбна вест. На 28 февруари на 96-годишна възраст е починал физикът Фриймън Дайсън. Той е автор на теорията за така наречените Сфери на Дайсън. Това са изкуствени обекти в космоса, изградени от развити извънземни цивилизации около техните звезди. Целта е да улавят цялата светлина на съответната звезда.

Източник


Следва историята на серийният убиец Андрей Чикатило живял в Ростов по времето на СССР. Между 1978 и 1990 той убива не по-малко от 52 жени и деца. Милицията разполага свои агенти под прикритие навсякъде из града. Един ден през ноември 1990 Чикатило отива в железопътната гара на Ростов, за да си измие ръцете и лицето след поредното си убийство. Той обаче проявява изключителна небрежност - не измива от лицето си едно петно кръв. То е видяно от един милиционер в цивилни дрехи и убиецът е арестуван. Разстрелян е с единичен куршум след 4 години.

Източник


Завършвам с историята на Айн Ранд. Тя е американски философ и автор от руски произход. Тя е рационалист и бих казал дори краен такъв. Има едно знаменито изказване относно Бога.

"От всичко, което мога да събера, определението за Бог е „онова, което човешкият ум не може да схване.“ Като рационалист, буквално настроен и вярвайки, че е морално задължение да имаш предвид това, което казваш, аз приемам хората, които са дали по-горното определение, аз се съгласявам и ги подкрепям: не го разбирам!"

Нейната книга "Атлас изправи рамене" дава началото на обективизмът във философията. Възгледите на Ранд са харесвани от различни идеологически течения - от либертарианци до консерватори.

Източник


ПОДОБНИ СТАТИИ:
МИСТЕРИКОН (22 февруари 2020)

Няма коментари:

Публикуване на коментар