02 март 2020

Демони в гората - ч. 4

Тази история е публикувана в сайта "The Paranormal Pastor". Развива се на един от затънтените острови на Филипините, на който имало западна религиозна мисия. Един ден при мисионерите дошла група от уплашени местни жители. Те разказали как преди няколко дни в селото им пристигнали няколко ужасени до смърт партизани. Мнозина от бунтовниците имали рани по себе си.

Партизаните разказали на селяните, че са били нападнати от съществото известно в местния фолклор като Ханту-Римба. То успяло да издърпа един от техните другари в джунглата. Селяните добре познавали това създание, преди години то тероризирало селото им, но от доста време не се било вяствало. Обезпокоени от завръщането му, местните хора решили да потърсят помощ от белите мисионери.

Според легендата, този демон някога бил човек - един отшелник, който се казвал Фарел и живеел в гората. Той обаче бил обладан от зла сила. Главният мисионер на име Дейвид Флетчер слушал селяните със смесица от скептицизъм и любопитство. Затова решил да разследва случая.

Флетчер потеглил на експедиция в джунглата заедно с няколко местни жители и селския шаман. Дълбоко в гората групата стигнала до стара изоставена кабина. За да докаже, че всичко е само едно суеверие, пасторът предложил да пренощуват в колибата. В ранните часове на нощта групата била събудена от зловещи викове, след които някой започнал да хвърля камъни по кабината. Това продължило до изгрев слънце.

На сутринта селският шаман повел цялата група към една поляна, за която казал, че е имал видение през нощта. Чак на обяд стигнали до мястото. На поляната имало някаква странна симетрия около малка скална ниша. Шаманът и селяните започнали да се молят. Тогава в нишата започнала да се оформя някаква фигура с червени очи. Неземен вик се разнесъл наоколо. Пасторът Флетчер също започнал да се моли и с общи усилия успели да прогонят демона. След като черната фигура изчезнала, шаманът влязъл в нишата.

Вътре шаманът намерил стар скелет, вероятно това бил отшелника Фарел, както и тялото на отвлечения наскоро партизанин. Погребали ги и осветили с ритуали земята наоколо. Повече Ханту-Рима не се появил.

Източник

Коментар: интересна и забавна история без голям шанс да е истинска. Но какво от това - имаме всичко, партизани, паранормални същества, трезво мислещ пастор, шаман...добавете и някоя любовна история, примерно защо Фарел е станал отшелник и направо направете филм.


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Демони в гората - ч. 1
Демони в гората - ч. 2
Демони в гората - ч. 3

Няма коментари:

Публикуване на коментар