31 март 2020

Извънземната инвазия връхлетяла Коларис, Бразилия (1977)

Повечето НЛО случаи само ни озадачават. Не така стоят нещата с случилото се в Коларис, щата Пара, Бразилия през 1977.

Първоначално всичко започва по "обичайния" начин - местните хора наблюдават светещи сфери в небето, огнени кълба, "летящи чинии", НЛО тип "пури" и много други. Не знам до колко обичайно е да има наблюдения на толкова различни видове НЛО, но поне нещата все още не са опасни за селяните. Скоро обаче неидентифицираните обекти проявяват агресивност. Започват да преследват хората, да изстрелват лъчи към тях, които оставят белези и изгаряния по кожата, някои хора дори твърдят, че НЛО-тата са им изсмукали част от кръвта.


Описаните отделни случаи са десетки, някои може и да са преувеличени, но със сигурност голяма част от тях са истински, щом даже армията се намесва.

Един от най-забележителните случаи е с група рибари. Над тяхната лодка се появява една от непознатите светещи сфери. От нея се спуска лъч, който причинява наранявания на мъжете и дори убива един от тях. Това последното не е напълно проверено като факт, но пък историята на човек на име Карлос Кардосо де Паула може да се приеме за до голяма степен вярна.

Той разказва как докато е пушел цигара една късна вечер е бил нападнат от сфера, която проникнала в къщата му. Тя се насочила към него и той почувствал сънливост, дори запалената цигара се изплъзнала от ръката му. В този миг обаче мъжът събрал сетни сили и се развикал. Неговите роднини веднага дошли и чудатата сфера се пръждосала. Карлос смята, че е щяло да му се случи нещо лошо, ако не са били прогонили неканеният посетител, вероятно сферата е щяла да изсмуче част от кръвта му.

Други обаче изглежда не са успели да се спасят от тази процедура и скоро болниците се запълнили с хора твърдящи, че различни по вид НЛО-та са смукали от кръвта им. Дали всичко е масова психоза? Един местен лекар поне първоначално мислил така, но скоро дори и той промерил мнението си.

Доктор Карвало потвърждава, че наистина много от пациентите са имали зачервявания по кожата си и други наранявания. Те не отминавали с дни, често всякакво окосмяване опадало на засегнатите места, а епидермисът ставал черен. Често пъти можело да се видят и малки дупчици като от пробиви с игла.

Нямало някаква схема - примерно НЛО-тата да атакуват само или предимно определена група хора. Жертвите били както мъже, така и жени на всякаква възраст. Явно подбирали съвсем случайно тези, които да нападнат.

По различни изчисления до към август хиляди хора са наблюдавали различни НЛО и дори са били атакувани по различен начин от тях. Всички случаи говорят за едно - обектите винаги идват от север (от САЩ?). Понякога се отделят от по-големи "кораби-майки", понякога дори изплуват от водите на океана.

Местните започват да се страхуват да се придвижват сами. През нощта селата и градовете са особено пусти. Често пъти селяните палят големи огньове, за да изплашат летящите нападатели и организират въоръжени патрули.

Има поне няколко случая, в които хора твърдят, че са виждали страшни същества в летящите обекти. Те са хуманоиди, обикновено облечени в странни "като водолазки" костюми. Държат различни приспособления в ръцете си и ги насочват към жертвите си.

Естествено такива събития няма как да останат незабелязани и скоро случващото се в Коларис става национална новина. Не е чудно, че армията изпраща хора да разследват случващото се. Изглежда военните първоначално не вярват в тези врели-некипели и идват невъоръжени. Тяхната цел е да разпитат известен брой очевидци, да им огледат раните и измерят температурата, да съберат предполагаем снимков материал. Един вид целта им е да покажат на населението, че се върши нещо и така хората да се успокоят и масовата истерия да умре. Армейците обаче се оказват излъгани, това не е просто масова истерия, има нещо зад всички тези случаи. В това войниците и офицерите бързо се обеждават когато самите те стават прицел на "извънземните" атаки! Слагам "извънземни" в кавички, защото макар това да е основната хипотеза, не е доказано от никого кой точно стои зад този феномен - може да са същества от друго измерение, може да са "вътрешноземни" (няма да ви давам линкове, потрудете се малко сами :) потърсете по-старите статии в блога описващи съществата живеещи във вътрешността на нашата планета), може да са жителите на Магония, може да са демони, може да са дори янките от север, които са си правили някакъв секретен експеримент върху бразилските си съседи.

Военните си обират крушите през януари 1978. Техните доклади остават класифицирани и до ден днешен. На широката общественост се предлагат обяснения като метеорологични балони и естествени атмосферни явления, нещо в което самите писачи на тези разяснения не вярват. Към средата на 1978 случаите драстично намаляват и почти спират. През следващите години и десетилетия спорадично ще има по някой и друг случай, но такива масови атаки никога няма да се повторят отново. Поне до днес....никой не знае дали в един момент няма внезапно да се завърнат масовите НЛО нападения в Коларис, на друго място по света...или дори в целия свят!

Източник


1 коментар:

 1. Радослав31 март, 2020 15:33

  НЛО вълната в Коларес от '77-'78 е на практика и най-мащабното и получило гласност събитие свързано с НЛО вобще - с най-много очевидци, за продължителен период от време ( месеци ), с много снимков и видео материал събран от военните, с физически доказателства и вобще нещо, което е на 100% реално и се е случило - към момента НЕ съществува нищо което дори да се доближава до случилото се там по интензитет и засегнати лица - 35 души са били наранени от тези НЛО и няколко души са починали!

  Смея да кажа, че съм търсил и прочел на практика цялата налична публична информация по случая от всички източници - вестникарски статии, книги, онлайн материали, видеа, интервюта, форуми, Reddit, лични мнения на изследователи в блогове просто всичко - както от Бразилия така и Международни.

  Неща, които трябва да се кажат още в началото - НЕ става въпрос за измислица и НЕ става въпрос за Масова Психоза - хората са Нападани Физически от "Неща" - светлини, НЛО, Летащи Машини - по думи на очевидци Механични, тъй като издавали жужене като от хладилен агрегат.

  Има няколко документирани смъртни случая и десетки хора с белези от изгаряне и дупчици в кожата като от игли.

  След огромните количества информация, проучвания от военните в продължение на няколко месеца, пълната евакуация на острова и разследващи журналисти и учени, Няма обяснение на какво се дължи този феномен.

  Типично както много други паранормални феномени, вълната от наблюдения и инциденти има Епизодичен характер - много силно концентрирана паранормална активност за период от няколко месеца, която се появява изведнъж и също така изведнъж изчезва.

  Едно от най-популярните предавания на паранормална тематика в Бразилия интервюира човек, за който се твърди че е бил от ръководния състав на армията там - той като цяло е в шок, твърди че някаки хуманоидни същества стоят зад тези обекти, едно от които при инцидент го хваща откъм гърба и прочие - въпросния човек е намерен мъртъв след това, като официалната версия е самоубийство...

  Няма предположения или хипотези по случая и дори Жак Вале е на терен взима интервюта от очевидци, от главната медицинска сестра на острова, от рибари - никой просто няма обяснение за инцидента.

  Позволявам си да обърна внимание, че ако отворите картата и видите какво представлява това селище, от едната му страна има река, а от другата тропическа джунгла - истории за странни светлини и същества има по целия свят - от горите на Европа и Северна Америка както и от Джунглите на Малайзия и Тайланд.

  При все че е най-мащабния и толкова добре изследван НЛО случай ние нямаме ни най-малка представа какво представляват тези обекти и случаят в Коларес дефакто затвърждава тезата на Вале, че ние нямаме фундаментално разбиране за този тип Паранормални феномени както и за Интелекта и Целите които стоят зад тях.

  ОтговорИзтриване