15 март 2020

МИСТЕРИКОН (15 март 2020)


Нещо от миналата седмица, което ме потресе, как може да има такива хора:Блогър обяви дете от Пазарджик за починало, за да търси популярност в социалните мрежи. Блогърът е ползвал снимка, направена от бащата на детето, който е един от популярните фотографи в града. В публикацията блогърът драматично обяснява как детето, което твърди, че е негово, смъртоносно е било блъснато от кола, а шофьорът е избягал. На почитателите си блогърът обещава още подробности за мнимия инцидент. Близки на детето случайно виждат снимката му и сигнализират бащата Стоян Георгиев.

„В момента, който отворих снимката и видях, че всъщност това е моето дете, изпаднах в шок. Даже беше обявено, че т.нар. блогър ще прави лайф и ще обяснява случката как са му блъснали детето, което на снимката не е негово, а мое“, каза той.

Ето как изглежда въпросният "блогър":


И друга новина, която ме натъжи:

SETI@Home прекратява работа след 21 години – проектът вече няма нужда от допълнителна изчислителна мощност

Дълги години съм участвал в този проект чрез личните си компютри. Идеята му бе да се използват компютрите на включилите се доброволци, за да се обработи огромния обем информация идваща от космоса и записвана от радиотелескопите на Земята. Току виж сред космическия шум се намери и някой сигнал от извънземна цивилизация. За щастие проектът не умира напълно, сега преминават към фаза на по-дълбок анализ, за който няма да имат нужда от доброволци. Или просто така ни казват, че да не ни кажат направо, че всичко свърши.


Да разведря малко бюлетина с една смешна снимка. Куче-метеор кацна на Земята! // Източник


Това видео е от Нешвил, САЩ. Торнадо преминава през града. Точно така си представям една паранормална катастрофа или извънземна инвазия. За щастие (или за жалост на любителите на такива истории) това не са извънземни или демони от друго измерение, а "обикновен" природен феномен.Завършвам този бюлетин с Томас Едисон, поредният рационалист променил света. Неговите изобретения довеждат до широкото използване на електричеството навсякъде днес. Едисон има 1093 патента! Негови са думите "Що се отнася до религията, това е проклето менте. Религията е пълна глупост" (So far as religion is concerned, it’s a damned fake. Religion is all bunk). И въпреки тези тежки слова, Едисон не е точно атеист, той допуска правото на лични вярвания в едно или друго висше същество. Има дори догадки, че великият изобретател е най-добре да се описва като пантеист. Пантеизмът е вярата, че всичко съществуващо е идентично с божествеността, че няма обособен персонифициран или антропоморфен бог. Аз съм бог, ти си бог, камъкът е бог и всички сме едно.

Източник


1 коментар:

  1. Анонимен21 март, 2020 23:20

    Да, нека благодарим на чичо едисон, благодарение на него и негова пионерна компания, ние живеем в робство към ерп-тата. А ако светът беше последвал Никола Тесла, сега токът щяхме да го имаме за даденост... Впрочем Тесла е работил в компанията на същия този... "рационалист" и разбира се не харесва възгледите му. Именно затова присъства в конспиративна теория около мистериозната смърт на Тесла.

    ОтговорИзтриване