06 февруари 2020

Изчезването на Чарлз и Катерин Ромер

Годината е 1980 и възрастната двойка Чарлз (73 г.) и Катерин Ромер (75 г.) се прибират към дома си в Скарсдейл, Ню Йорк след като са били известно време на почивка в зимната си резиденция в Маями, Флорида. На 8 април те паркират своя черен Линкълн Континентал модел 1978 пред хотела Холидей Ин край път I-95 в Брунсуик, Джорджия, регистрират се и занасят всичкия си багаж в стаята си.

На 11 април мениджърите на хотела започват да имат съмнения относно тази възрастна двойка, понеже никой не ги е виждал от три дни. Никой не отговаря на почукванията на вратата на стаята им, а автомобилът го няма на паркинга. В началото просто изглежда, че дъртаците са се измъкнали без да платят. Формално е извикана полицията, но когато полицаите влизат в стаята, осъзнават, че може би има някаква мистерия тук. Всичкият им багаж е наличен, включително и накитите на Катерин, които струват над 60 000 долара. Тук е и дневника на Чарлз, в който той е записал, че мислят да се приберат в Ню Йорк на 10 април. По всичко изглежда, че не е въобще спано в леглата т.е. двамата са изчезнали още на 8-ми.

Започва издирване на свидетели. Оказва се, че Чарлз и Катерин са били видени да говорят с по-млада двойка пред стаята си. Малко по-късно, около 5 след обед, патрулен полицай е видял техния Линкълн в един в район, където има доста ресторанти. Предполага се, че след като са се настанили, семейство Ромер са поговорили с някакви млади мъж и жена пред стаята си (не е установено дали са се познавали или срещата е била случайна). След това са тръгнали да потърсят къде да вечерят и от там на татък следите им се губят.

Полицията минава през всички ресторанти в района, след това обхожда и заведенията и бензиностанциите в радиус от 120 мили, но никъде не се намира и един служител, който да е бил на смяна във въпросния ден и да е видял Чарлз, Катерина или поне автомобилът им, който е лесно разпознаваем - той е много скъп модел.


Накрая властите дори претърсват блатата, за да не би да са катастрофирали, но отново няма никаква следа от двойката.

Междувременно синът на Чарлз Ромер започва свое собствено издирване като обещава солидна награда за всяка ценна информация относно изчезналата двойка. Това също не довежда но нищо.

През 1985 Чарлз и Катерин Ромер са обявени за мъртви по силата на закона и синът на Чарлз получава солидно наследство. Една от конспиративните теории е, че именно той има пръст в цялата работа, но няма никакви доказателства за това. Друга теория смята, че двамата са убити заради това, с което се е занимавал Чарлз преди да се пенсионира. Той е бил изпълнителен директор в голяма петролна компания, а там играта е мръсна и опасна.

Най-спекулативната теория е, че автомобилът е пропаднал през процеп във времето. Най-скептичната смята, че колата е излязла от пътя и потънала в някое блато. Да, блатата са били претърсвани, но не е невъзможно тежкия автомобил да потъне достатъчно дълбоко, че да не може да бъде открит.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Мистериозни автомобилни катастрофи - Джофри Уилсън
Мистериозни автомобилни катастрофи - Патриция Мийхан
Изчезването на Били и Джоуи Хоуг и Крейг Доуел

2 коментара:

  1. Няма ли статии за изчезнали американски клошари? Омръзна ми да чета за богаташи.

    ОтговорИзтриване