20 февруари 2020

Древните извънземни - по-малко известни теории

Идеята, че извънземни са посещавали Земята в миналото, е изключително популярна от около половин век. Тази теория на английски се нарича "Ancient Aliens" (Древни извънземни) и дори има цяло телевизионно шоу със същото име. Дори и да не сте го гледали, вероятно сте запознати с главните твърденията за древните извънземни посещения на Земята - че човечеството е създадено от "братята от космоса", че извънземни са построили пирамидите и т.н. Тук ще представя няколко по-малко известни идеи, които са част от теорията "Древни извънземни".

В Библията има един пасаж, в който пророка Йона е погълнат от кит. Мнозина ревностни християни вярват, че това наистина се е случило. Оказва се, че има хора, които мислят, че всъщност "китът" е бил извънземна подводница.

А това е едно изображение останало ни от маите. То показва Пакал, индиански управник царувал през 7-ми век. Според някои на картината може да се види и още нещо - летателен апарат даден на Пакал от извънземните.


Извънземните са убили динозаврите. Дори и голям метеорит да е прекия виновник за изчезването на гигантските влечуги, тази скала не е дошла случайно от космоса, била е запратена от извънземните.Последните три твърдения ги давам заедно, макар че в оригиналната статия те са дадени в различен ред. Причината за това е, че не ги чувам за първи път...но не и като сериозно изказана хипотеза, а само като художествена измислица. И трите са част от серията художествени романи "Зона 51" на Робърт Дохърти. Възможно ли е изказаните предположения да са съществували реално и преди книгите на този автор? По принцип е възможно, не твърдя, че знам всички теории и хипотези, които някой някога е измислил. Самият Дохърти може да почерпил идеи за историята си от вече съществуващи теории. В случая обаче имам чувството, че е точно обратното. Някой прочита книгите на този писател и толко му харесва написаното, че започва да представя художествената измислица като реална възможност. А и защо не всъщност? Може Дохърти да си е измислил тези неща, но нищо не пречи да е налучкал нещо вярно, реално случило се.

Пирамидата в Теотиуакан, Мексико е древен извънземен компютър. В книгите на Робърт Дохърти тези компютри се наричат "стражи", един от тях е открит точно в този древен индиански археологически обект.


В различните митологии има не един и два меча забити в камъни. Най-известният безспорно е Екскалибур, но не е единствен, в скандинавските саги също има подобни истории. Според някои тези "мечове" са направени от извънземни и са вид оръжия...точно както е в "Зона 51"!

Отделно от това чумните епидемии връхлитали Земята на няколко пъти са причинени от извънземните, които искат да ни убият. И Дохърти застъпва абсолютно същата идея в книгите си.


Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар