19 февруари 2020

Нов напълно непознат вирус в Бразилия, китайският коронавирус идва от космоса

Учените постоянно откриват нови вируси, бактерии и други едноклетъчни организми. Просто те са толкова много, че ще се мине доста време преди да можем да кажем, че сме открили повечето от тях. В Бразилия обаче е открит нов почти напълно непознат вирус. 90% от неговите гени са нови за науката! Това е доста необичайно. Когато се открие нов вирус, той наподобява вече известни вируси и учените бързо го поставят в даден род. Новият бразилски вирус вероятно ще наложи създаването на цял нов род, в който поне за сега да присъства само той. За щастие този вирус е безопасен...или поне така ни казват.


Междувременно един учен от Англия излезе с твърдението, че китайският коронавирус идва от космоса (Източник). Това не е нова идея в научните среди. Според някои учени много вируси всъщност идват от космоса, има и такива, които твърдят, че всички вируси идват от междузвездното пространство. Трета малка групичка направо смята, че не само вирусите, всичкият живот на Земята произхожда от космоса (тази теория е известна като панспермия). А аз на страниците на блога съм писал за теорията, че от космическото пространство може да дойде дори компютърен вирус! За жалост не мога да дам връзка, защото в момента имам точно същите технически проблеми, които има преди 6 години (може би ще напиша статия), злите сили не са се отказали от опитите си да ме провалят ;)

Успях обаче да намеря една статия писана през 2014 и посветена на тогавашната актуална зараза. Тогава ни се размина доста по-леко отколкото сега:

Ебола - обзорна статия


3 коментара:

 1. За който се интересува, ето линк към статията за компютърните вируси от космоса - определено е интeресна и има резон в нея:
  http://misterika.blogspot.com/2010/09/blog-post_12.html

  ОтговорИзтриване
 2. Може да напишете за Дийн Кунц в книгата му Очите на мрака и вируса Ухан-400

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. What's True

   An image shows a genuine page from Dean Koontz's novel "The Eyes of Darkness" containing the words "Wuhan-400."

   What's False

   However, Dean Koontz did not predict an outbreak of a new coronavirus. Other than the name, this fictional biological weapon has little in common with the virus that caused an outbreak in 2020.

   https://www.snopes.com/fact-check/dean-koontz-predicted-coronavirus/

   Изтриване