12 февруари 2020

Дали "Симпсънс" предсказаха и коронавируса?

Анимационният сериал "Симпсънс" е известен с това, че някои от нещата представени в различните епизоди, в последствие са ставали реалност. Дали тази анимация предсказа и появата на китайския коронавирус? Тече лют спор в интернет по този въпрос.

През 1993 е излъчен епизода "Marge in Chains". Давам по-долу откъс от него.Има разлики спрямо това, което се случва в момента, така че не мога да кажа, че наистина и този път "Симпсънс го предсказаха". В епизода заразата тръгва от Япония, а не от Китай. Освен това се говори за грип, а не за коронавирус. Все пак за някои това са малки разлики и според тях "Симпсънс отново го предсказаха!!!!"

8 коментара:

 1. 'айде стига с тези анимационни филмчета да не сте малки деца! Вземете прочетете малко книги, а като става въпрос за щам на вирус на грип убиец, прочетете книгата на Стивън Кинг "Сблъсък"!
  https://citadelata.com/%D1%81%D0%B1%D0%BB%D1%8A%D1%81%D1%8A%D0%BA/

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Стига с тези анимационни филмчета, ама даваш един писател, чиито книги са за 13-годишни ;)

   Изтриване
 2. Сюжетът на тази книга е свързан с пандемия от бързо мутиращ грипен вирус, като не харесваш да четеш книги, върви да гледаш анимационни филми.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Не се съмнявам, че съм прочел повече книги от теб, дори и без да броим детските автори като Стивън Кинг :D

   Изтриване
 3. Много си странен, дал съм един обикновен пример с книгата на Кинг и ти веднага започна почна да се заяждаш и да дрънчиш, като разхлабена ангренажна верига. Изчел съм много книги и съм привърженик на книгите и много по- малко на филмите.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Странен? Съвсем не. Влизаш агресивно и продължаваш в същия дух (дрънчиш като разхлабена ангренажна верига), но после недоволстваш, когато получаваш от същото. Я се застреляй.

   Ама аз просто съм дал "един обикновен пример". Не, не си дал просто един пример. Ако искаше да го направиш, щеше дирекно да почнеш с "Прочетете тази книга..." без поучителните глупости.

   Нито си първия, нито ще си последния дошъл тук с фантазията, че всичко знае и че може да държи сметка за написаното в блога. Безкомпромисен съм към такива.

   О, да, и знам какво обикновено следва. Пасивно-агресивното "ама аз ти бях редовен читател, харесвах блога, ти ме загуби, повече няма да ти чета блога" и т.н. Ок съм с това.

   Изтриване
 4. LOL, виждам, че го раздаваш психолог, но да съм агресивен, не бих казал, пък и близки, и познати не са се оплаквали от мен. Щом се чувстваш засегнат, сори, пич, не съм искал да те засегна нито активно, нито пасивно, нито активо-пасивно. Чета с интерес публикациите ти и оценявам труда, който хвърляш за тях,имаш моите адмирации.
  В момента чета една доста интересна книжка, няма да напиша автора и заглавието, за да не я класифицираш, оценката оставям за себе си.

  ОтговорИзтриване
 5. Споко, книгата не е от Стивън Кинг.

  ОтговорИзтриване