01 февруари 2020

Мистериозната смърт на Кристофър Кейс

Годината е 1991 и за 35-годишният Кристофър Кейс животът е прекрасен. Той е музикален мениджър в базирана в Сиатъл компания, обича си работата и изкарва добри пари. Не е известно да има врагове, а колегите и дори конкурентите се разбират с него добре. Никога не се е интересувал от паранормалната тематика, освен това е в завидно психическо и физическо здраве. Така че е странно, когато приятелите на Кейс започват да получават нервни обаждания от него. С прегракнал глас младият мъж обяснява на своите приятели по телефона, че е жертва на проклятие и една вещица го атакува със свръхестествени сили. Твърди, че една сутрин се е събудил с малки прорезни рани по пръстите. Друго негово твърдение е, че му остава само една седмица живот.


На 18 април 1991 Кристофър не се явява на работа и всички опити на колегите му да се свържат с него остават безрезултатни. Притеснените колеги се обаждат на полицията, която отива до апартамента на Кейс, но никой не им отваря на позвъняванията, а вратата е заключена. На следващият ден полицаите отново посещават апартамента и странно, този път вратата е отключена.

В банята намират мъртвият Кристофър. Той е в празната вана, напълно облечен, коленичил все едно се моли. Около него има 10 изгорени свещи и няколко кръста. Целият апартамент е пълен с кръстове, амулети и талисмани, както и начертани по пода линии от сол. Полицията намира и много книги посветени на окултизма и черната магия. Кейс е оставил и няколко саморъчно написани писма.

От писмата се разбира, че наскоро Кейс е имал бизнес пътуване до Сан Франциско, където случайно срещнал жена, която твърдяла, че е експерт по древноегипетска музика. Като голям любител на музиката, Кристофър се заинтересувал и двамата започнали разговор. По едно време жената започнала настоятелно да му предлага да преминат към интимни контакти, но Кейс учтиво отказал. Странната жена се ядосала и казала, че е вещица, която ще постави проклятие върху него. Кристофър Кейс не вярвал в такива работи, но споделя, че се изнервил от тези приказки.

По-нататък Кейс разказва как започнал да вижда странни сенчести фигури в апартамента си, как се събуждал с охлузвания и издрасквания, както и че имало и други феномени. Започнал да чете окултна литература, за да се опита да се предпази, дори потърсил професионална помощ от медиум. Не се чувствал сигурен в собствения си апартамент и затова често прекарвал нощите по хотели.

Междувременно аутопсията установила, че причината за смъртта на Кейс е сърдечен удар. Това е странно по ред причини - той е бил здрав млад мъж, никога не е пушел или пиел. Няма предразположеност към сърдечни проблеми в семейството му. И по каква случайност този удар е настъпил точно когато Кейс се е молил и е правил някакъв ритуал в банята си? Дали наистина го е застигнало проклятие? Полицията се опитва да издири странната жена, но за това няма почти никакъв шанс - Кейс не е споменал име или по-подробно описание. Ако наистина тя е убила Кейс, освен въпроса от къде има паранормални сили, има още един въпрос, който е чисто човешки. Кристофър Кейс отказва ласките ѝ, а тя го убива. Не е ли чувала, че има "достатъчно други риби в морето"?

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Призрачният нападател от гората Епинг
Мистериозни автомобилни катастрофи - Кайл Петерсон
Мистериозни автомобилни катастрофи - Майкъл Хастингс

Няма коментари:

Публикуване на коментар