02 февруари 2020

МИСТЕРИКОН (2 февруари 2020)

Светът е паникьосан от мистериозният вирус пръкнал се от град Ухан в Китай. Появиха се и първите конспирации. Предполага се, че заразата е тръгнала от пазара за животни в града, който е само на 45 минути път с автомобил от Института по вирусология в Ухан. В тази институция се пазят проби от някои от най-смъртоносните вируси в света, освен това се правят и експерименти. Дали тази зараза не е случайно или нарочно изпусната?


Източник


За разсейване от тази мрачна тема следва една космическа новина свързана с невероятен късмет:

17-годишен открива планета на третия ден от стажа си в NASA

А като говорим за космос, ето и малко типичен български хумор:Едно предупреждение:

Назрява нов скандал: Opera разпространява приложения за бързи кредити с до 438% годишна лихва

Изглежда компанията Ореrа, която едно време много харесвах заради браузера ѝ, е започнала да предлага мобилни приложения за Android, които тотално нарушават политиката на Google Play Store, забраняваща разпространяването на програми за отпускане на бъзи кредити с висок лихвен процент. Това са приложенията CashBean, OKash, OPay и OPesa.

Следва историята на британският сериен убиец Денис Нилсен. Между 1978 и 1983 той убива поне 12 млади мъже в Лондон. Той се запознава с жертвите си в местни барове след което ги кани да продължат да пият в дома му. Там ги удушава. Нилсен винаги прави едно и също след това - съблича и измива труповете, след което ги изгаря. Остатъците пуска в канализацията. Вероятно този маниак нямаше да бъде скоро арестуван, ако не бе решил да извика водопроводчик, защото канализацията му се запушва. Водопроводчикът открива човешки кости в канала и вика полицията.


Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
МИСТЕРИКОН (4 януари 2020)
МИСТЕРИКОН (12 януари 2020)
МИСТЕРИКОН (18 януари 2020)

5 коментара:

 1. Ситуацията с Коронавируса е ивънредно сериозна, а това как се е появил по всяка вероятност не е конспирация, а си е самата истина, ето фактите.

  Въпросната лаборатория в Ухан е съоражение от най-високия клас BSL-4 по стандарт за Биобезопастност ( https://fas.org/programs/bio/biosafetylevels.html ), в което се работи с най-опасните вируси известни на човечеството както и с новооткрити смъртоностни патогени.

  Това е Единствената(!) такава лаборатория в Китай, а в целия свят има едва 53 такива лаборатории:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Biosafety_level#List_of_BSL-4_facilities

  Построена 2015-а година, лабораторията дефакто е разширение на вече съществуващия институт, който до този момент покрива само BSL-3 стандарт. Разширението се прави съвместно с Френски специалисти и струва близо 40 Милиона евро.

  В продължение на три години в лабораторията текат тестове по безопастност, внедряват се процедури и се обучава персонал.

  Преди официалното откриване през 2018-а година, американски учени и експерти по биобезопастност изказват мнение, че съоражението не е достатъчно подсигурено и може да изпусне вирус в околната среда!

  Китай вече е изпускал SARS вирус от BSL-3 лаборатория в Пекин, който за периода 2002 - 2004 зарази 8 098 и уби 774 души!

  Дали нарочно или заради нечия немърливост, сега Всички сме потърпевши, а населението в Ухан полага неимоверни усилия изправено на първа линия да се бори с епидемията - целия град - 11 Миилона души е под каратнита и експресно се строят две болници с общо 2 600 легла, като първата ще е готова днес, 2 Февруари 2020-а построена за само 7 дни!

  Може да следите разпространението на епидемията и множество допълнителна информация на този адрес:
  https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

  ОтговорИзтриване
 2. От няколко дни се говори, че в този коронавирус са открити следи от вируса на СПИН, което ако се докаже, силно би подкрепило тезата, че това е изкуственосъздаден вирус. Някой е пробвал да съчетае два различни вируса в един.

  https://www.kaldata.com/it-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b8/%d0%b2-%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%b9%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%8f-%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%80%d1%83%d1%81-%d0%bd%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d1%80%d0%b8%d1%85%d0%b0-%d1%82%d0%b0%d0%b9-328425.html

  ОтговорИзтриване
 3. На 18-ти Октомври миналата година, на среща в Ню Йорк, института "Джон Хопкинс", Световната търговска организация и фондацията на Бил и Мелинда Гейтс разиграват Сценарий при, който избухва епидемия от Коронавирус!

  http://www.centerforhealthsecurity.org/event201/

  "Симулацията" под название "Събитие 201", заключава, че жертвите ще са над 65 000 000 души по целия свят!

  Тук може да гледате цялото събитие над 3 часа и половина:
  http://www.centerforhealthsecurity.org/event201/media

  Как така от милионите болести, вируси и заплахи на този свят, потенциалния вирус в Симулацията е Именно Коронавирус?

  Защо не е използван Свински грип, вируса Зика или което и да било друго заболяване?

  Как става така, че Октомври месец се организира тази среща и веднага, буквално няколко седмици след това имаме първите заразени?!?

  На 11-ти Септември 2001-а година в САЩ се организира изключително мащабно военно учение, като една от задачите е да се прихващат похитени от терористи самолети! Въпросното учение създава нереален смут и объркване, като пречи на бързата реакция както на цивилните така и на военните служби, тъй като всички смятат, че това е част от Симулацията!

  Вируса е изпуснат напълно съзнателно с цел тестване как ще реагират различните нации, всяване на страх, отвличане на вниманието от други цели както и навярно подготовка за нещо далеч по-сериозно като преднамерена мащабна редукция на населението в скоро време!

  Всичко написано по-горе са неоспорими Факти и нека всеки си направи изводи сам за себе си!

  ОтговорИзтриване
 4. Първата от двете болници с капацитет 1 000 легла вече е готова!

  Тук може да гледате едно фантастично таймлапс видео качено токущо за строежа и, който беше завършен в срок от 7 дни!
  https://youtu.be/9PnBKBppQ3c

  В момента болницата се обзавежда и от утре Понеделник 3-ти Февруари ще поеме пациенти с коронавирус.

  Пожелавам им от все сърце да могат да се справят с епидемията и да излекуват всички заразени!

  ОтговорИзтриване
 5. Препоръчвам новият епизод на подкаста на Mysterious Universe:

  https://mysteriousuniverse.org/2020/02/23-04-mu-podcast-carona-chan/

  За корона вируса е.

  ОтговорИзтриване